Sidor

måndag 17 december 2018

Vinter!

Senast igår satt jag och beklagade mig över att det inte är någon vinter att tala om trots att halva december har passerat. Samma dag började det att snöa:). Det har snöat i natt och det har snöat hela dagen hittills. Tyvärr är det småkornig snö så det blir inte så mycket av det, men vilken lycka att få inleda julledigheten med ett snötäckt landskap!


Snötäckt gård!
Hästarna fick stå kvar inne idag och jag gick ut för att rida när jag hade fått i mig min frukost. Bosse är så ren och fin nu när han är nyklippt så det tog ingen tid att borsta honom. Däremot var jag ju tvungen att brodda honom så det tog tid istället.

Han är lite lustig, när jag gängar broddhål och skruvar i brodd står han hur snällt som helst med samtliga hovar. Men ska jag kratsa dem eller hovis ska spika då ska det minsann vevas med alla ben hit och dit.

Så broddningen gick rätt smidigt och vi kom snabbt iväg. Jag slängde på honom ett ländtäcke också. Hittade bara reflextäcket, kommer inte ihåg ifall jag har slängt Pelles gamla ulländtäcke, men jag hittar det inte i alla fall. Tyvärr är fastsättningsanordningen på reflextäcket helt värdelös och det slutade med att jag fick knyta fast det för att det inte skulle glida bak.

Redo för träning
Jag var lite spänd av förväntan på hur han skulle reagera nu när han är helklippt. Senaste gången jag klippte honom märkte jag ingen skillnad, men nu är han ju nästan helt naken så kanske att han skulle bli piggare. Det i kombination med snö och kyla brukar leda till överpigga hästar och en önskan om att man aldrig hade klippt.

Men Bosse är inte som andra hästar. Han var inte märkbart påverkad av att vara pälslös. Dock var han pigg och framåt men på ett bra sätt, så jag var väldigt nöjd med honom.

Älska denna utsikt!
Vi traskade iväg till ridhuset för lite markarbete. Eftersom jag var där på förmiddagen var jag rätt säker på att jag skulle få vara ensam och det fick jag. Helt alena var vi.

Han var lite spänd till en början. Det var hästar som gnäggade utanför och andra ljud som han var lite spänd för och så fanns det en bom som var inrullad i glitter, den var lite läskig:).

Idag hade han en jättefin framåtbjudning direkt från början och han var så fin att jobba i skritten. Han hade perfekt stöd på bettet och han lyssnade på allt som jag bad om. Jag testade lite ryggningar eftersom jag har kommit på att det kan vara bra att kunna ibland. Det har vi egentligen aldrig gjort och han förstod inte riktigt vad jag ville till en början, men efter några försök tog han något steg bakåt.

Även i traven var han superfin! Han var framåt och jämn i takten och det gick liksom att komma till ridning. Så kul!

Han körde sina sur-grejer ett par gånger, men det var ändå rätt lite jämfört med hur han brukar vara. I galoppen kunde jag jobba honom ordentligt. Han var så fin! Galoppfattningar, tighta svängar (för att vara Bosse som brukar vara lika svängbar som en Stenafärja ungefär), förvänd galopp, volter, avsaktningar. Det var så kul att jobba honom i galoppen! Han har nog aldrig varit såhär fin förut!

Vi travhoppade också ett litet hinder och det gjorde han hur bra som helst. Det stod på diagonalen och han landade i rätt galopp och galopperade vidare. Jag var så nöjd med honom! Så himla kul att han sköter sig så bra! Och att han äntligen verkar vilja jobba!

Jag hade ju en plan om att rida varannan dag den här ledigheten, men nu vill jag ju rida varje dag då han är så fin! Det får nog bli lite uteritt i snön imorgon. Man vet ju inte hur länge vi får ha kvar snön här!

Duktig kulle!
När vi kom tillbaka hem upptäckte jag att han faktiskt var svettig under schabraket och under sadelgjorden, trots att han inte har någon päls. Det finns ingen som kan svettas som den hästen:).

Nu slängde jag på honom hans nya fina Horseware Amigo-täcke som jag fyndade på Gekås. Det satt perfekt (som alla Horseware-täcken gör) och det var en sådan fin vinröd färg på det! Han lär inte frysa i detta täcke! Det är hur tjockt som helst. Och med hals också. Tyvärr matchar det inte de orangea skoskydden, men det skiter jag i :).

Nytt fint täcke!
Båda hästarna var glada över att få komma ut i snön och det brallades loss lite. Nu får de gå ute ett tag. Jag ska ägna resten av dagen åt att baka pepparkakor och lyssna på julmusik. Julstämningen börjar infinna sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar