Sidor

lördag 22 december 2018

Lördagseftermiddag

Efter ridturen fixade jag stallet. Mockade och strödde upp Pelles box med kutterspån samt testade en säck ströpellets i Bosses box. Det kan nog bli bra, tror jag. Det blev faktiskt rätt mycket sågspån av bara en säck. Nu får vi se hur det blandar sig med kutterspånet och hur det blir att mocka.

Jag har valt att blanda det med kutterspånet eftersom jag tycker att det är rätt onödigt att tömma ut den kutterspån som finns kvar i boxen. Slöseri liksom. Boxarna är ju stora och det lär gå åt en hel del strö där. Så kutterspånet kommer successivt att bytas ut mot pelletsen.

När jag var klar i stallet tog jag med mig skottkärran ut i hagen och mockade lite. Det var lite svårmockat eftersom det var halvfruset i marken, men det gick ok ändå. Dock blir kärran snabbt full och tung så jag gav upp efter en kärra.

Sedan plockade jag ihop resterna av Bosses gamla utetäcke som Nelly hade fått att ligga på. Hon gjorde molekyler av det, så hela hundgården var full av tygrester och stoppning. Hon tyckte att det var jättekul att jag plockade stoppning och var helt övertygad om att jag lekte med henne, så det var inte helt lätt att fixa...

När jag var klar med det tog jag in Selma och duschade henne. Inte populärt alls. Lite lustigt, det går bra att bada överallt, men duschen, den är hemsk. Kanske för att man blir ren och luktar gott efter duschen, vad vet jag...

Selma blev i alla fall ren och fin och nu luktar hon gott!

Sedan duschade jag även Nelly. Det är lite mer utmaning eftersom hennes päls knappt blir blöt. Det är ju så mycket ull i hennes päls så man kan spola en massa vatten och sedan när jag kommer med shampot så är pälsen helt torr. Man får spola henne ordentligt!

Hon gillar inte heller att bli duschad så det var lite hopp runt och hit och dit, men hon blev ren och fin hon också till sist!

Nu kollar jag på världscuphoppningen på SVTplay från London. Så kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar