Sidor

onsdag 2 januari 2019

Varma fötter och fantastisk häst!

Jag köpte en julklapp till mig själv denna jul. En julklapp som jag hämtade ut idag! Nämligen ett par värmesulor från Bucken. Som jag har letat efter ett par bra värmesulor! Jag har inte velat ha typen som har ett batteripack som ska sättas runt benet eftersom det inte fungerar ihop med ridstövlar. Och så ville jag inte betala brutalt mycket pengar heller. Men efter att ha letat hittade jag alltså denna variant:

Värmesulor!
De har inbyggda litiumbatterier och har alltså inget utanpåliggande batteripack, vilket är grymt bra. Dessutom så fanns de i storlek 35-41, vilket gjorde att de passade perfekt i mina ridskor (stl 41) utan att jag behövde göra någonting med dem. Hade jag haft mindre skor hade jag fått klippa lite, men det hade säkert varit smidigt det också.

Planeringen denna dag blev lite fel då jag hade tänkt att rida på eftermiddagen, men vid 12-tiden kom jag på att jag skulle vara i Falkenberg kl tre, vilket gjorde att jag inte hann rida innan. Men det visade ju sig att det blev rätt så bra ändå. För då kunde jag hämta sulorna, ladda dem och sedan rida till ridhuset i mörkret på kvällen.

Klockan hann bli tjugo över åtta innan vi kom dit, men vad gjorde det, jag ska ju inte upp tidigt imorgon ändå.

Det var bara till att lägga i sulorna och sätta igång dem med fjärrkontrollen. Jag valde läge två på sulorna. Jag kände egentligen inte att de värmde så himla mycket, men jag förstod att de gjorde det då jag inte frös en enda sekund om fötterna. Så jäkla bra! Det var riktigt råkallt i ridhuset och jag red med kjolen på till en början för att jag frös om benen. Men fötterna, de var så härligt varma!

Det var inte bara fötterna som var härliga idag. Nej, Bosse var faktiskt helt fantastisk idag! Han har vilat två dagar nu. På nyårsafton var det så himla grått, trist och regnigt, så då valde jag att inte rida och igår var det storm så då var jag inte heller så sugen på att ge mig ut.

Han var som vanligt väldigt modig när vi skrittade iväg i pannlampans sken. Han tvekar aldrig över någonting när vi är ute i mörkret och det är så himla skönt, tycker jag! När vi kom in i ridhuset var han fin direkt! Han skrittade energiskt och traven var också jättefin. Han har nog aldrig varit så fin från start någon gång när jag har ridit honom!

Han svarade både framåt och bakåt och idag fattade han galopp utan att tjura. Så duktig!

Dessutom var han otroligt lugn och fin i galoppen. Så balanserad. Jag tränade lite galoppfattningar, lät honom galoppera på långsidorna och sedan använde jag diagonalerna till att sakta av till skritt och försöka göra enkla byten. Han var lite svår att få ner från galopp till skritt, men helt plötsligt föll polletten ner och han bara gjorde det. Vilken lycka! Han är så duktig!

Fast det var svårare att fatta galopp från skritt, det gör han inte riktigt än, men jag tror nog att det snart kommer också. Jag ska försöka jobba lite med det på uteritterna där jag kan ha hjälp av mer framåtbjudning.

I vänster galopp har han lättare att fatta från skritt, då blir det bara något travsteg. Höger galopp är svårare, både att sakta av och fatta.

Han visade också på en arbetsvilja idag som jag inte har upplevt sedan han var unghäst och det är verkligen så kul! Han verkar faktiskt gilla att få jobba lite. Han är ju stark nu, så det går ju att jobba rätt mycket med galoppen utan att han blir trött och sur. Han satte galopp-skritt flera gånger och sedan fick han avsluta med att galoppera på lite mer på fyrkantsspåret innan jag travade av honom och skrittade hem. Så nöjd med honom idag!

Modig häst i pannlampans sken
Det var otroligt stjärnklart ute ikväll och det var riktigt stämningsfullt att skritta hem i pannlampans sken. Så mysigt!

När vi kom hem gjorde jag i ordning honom och sedan tog jag ut Pelle på gången och borstade av honom lite grann. Han var ju väl inpackad i lera och nu har det blivit minusgrader så nu kan han inte rulla sig:). Han tyckte att det var jättemysigt att bli lite ompysslad, gammelmannen. Jag tycker att han har blivit lite piggare nu igen. Han galopperar alltid ut i hagen och hoppar och studsar och ska galoppera in på kvällarna. Så när våren kommer kanske det blir lite promenader med honom igen.

Hans hovar var i alla fall jättefina. De växer så att han får fina kanter att gå på och bakhovarna som har varit oskodda ett tag nu ser riktigt fina ut! Han verkar trivas utan skor också.

Han har för övrigt redan börjat fälla lite, men det behövs nog om han ska hinna få av all päls innan sommaren kommer:).

Mina fötter var så härligt varma och goa att jag inte ville ta av mig ridskorna. Jag kände mig varm i hela kroppen när jag gick runt i stallet och grejade. Vilket bra köp de där värmesulorna! Rekommenderas! Nu är det slut på kalla tår! Så gött!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar