Sidor

tisdag 15 januari 2019

Känna-på-pass

Igår var min kära hovis här och fixade Bosses samtliga skor. Framskorna var såpass slitna att det var lika bra att sko om dem också. Så nu har han nyskodda, fina hovar runt om vilket betyder att jag äntligen kunde hoppa upp på honom igen!

Jag var hemma sent idag så klockan hann bli mycket innan jag kom ut i stallet.

Eftersom det har varit kallt, snöat och sedan blivit plusgrader idag så valde jag att brodda alla skor. Han var faktiskt rätt positiv när jag gjorde i ordning honom. Han lyfte framhovarna själv och stod snällt medan jag broddade. Även bakhovarna var han hyfsat snäll med.

Sedan klädde jag på honom alla sorters reflexer utöver den vanliga utrustningen. Ut i mörkret ett tag till alltså.

Det var mycket riktigt halt ute och jag var glad över att jag hade broddat. Bosse var klok och skrittade försiktigt hela vägen.

Vi var ensamma i ridhuset ikväll och planen var egentligen bara att känna lite på honom efter en veckas vila. Efter att har ridits 19 pass på 24 dagar är det såklart en omställning att inte göra någonting på sju dagar. Men han var hur fin som helst. Jag tyckte att han rörde sig otroligt mjukt i traven.

Vi jobbade lite lösgörande. Det var volter, serpentiner och sidförflyttningar. Sidförflyttningarna är fortfarande lite svåra och jag behöver nog fokusera på det några pass så att han flyttar exakt så mycket som jag vill. Han svarade bra framåt och bakåt och det var inga problem att få fram honom någon gång.

Galoppen var också fin. Även om han blev lite yvig i högergaloppen. Vänstergaloppen var finare. Jag roade mig med att räkna galoppsprång på långsidorna. Som minst fick jag in 12 galoppsprång och som mest 17. Bra register tycker jag.

Jag ställde inga större krav på honom utan var egentligen nöjd med att han svarade framåt och tog galoppskänkel och det gjorde han bra. Så det blev inget jättelångt pass. Totalt 70 minuter inklusive tio minuter skritt till ridhuset och 10 minuter hem.

Det känns bra inför våren att han har svarat såhär bra på träningen under vintern såhär långt. Det kan bli en riktigt kul vår och sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar