Sidor

lördag 19 januari 2019

Fredag: Lunchlöpning

Igår fick jag äntligen en hemarbetsdag. Kalendern var mötesfri och jag hade massor av dokument att läsa och saker att administrera, så det var perfekt att sitta hemma.

Dock fick jag inte läst så mycket eftersom det kom en sån massa andra grejer emellan. Men kommande vecka är lite lugnare på mötesfronten så jag hoppas att det blir lite sådant gjort på jobbet istället.

När jag jobbar hemma brukar jag passa på att springa en runda mitt på dagen. Jag äter ingen lunch eftersom jag äter rejäl frukost och då tar jag lunchtiden till att hämta dagsljus. Jag körde ju ingen löpning i onsdags pga trötthet och uselt väder, men jag körde crosstrainer i måndags så jag hade lovat mig själv en löprunda som belöning.

Solen sken och det var fyra minusgrader ute och strålande solsken, helt underbart att få komma ut!

Selma var såklart lycklig över att få komma ut och vi började med att gå för att hålla höften nöjd. När vi kom upp till banvallen började jag att springa på det stenhårda underlaget.

Det kändes hyfsat bra med tanke på att jag inte har sprungit med någon reda på ett helt år. Men jag lyssnade på Jonas Coltings pod idag när jag städade och då pratade han om kondition och att kondition är något som finns kvar i kroppen länge trots utebliven träning. Kanske därför jag inte känner att det är särskilt jobbigt konditionsmässigt varken att springa eller köra crosstrainer. Däremot tappar man muskler snabbare och det kändes igår kan jag säga.

Jag sprang fyra kilometer innan jag stannade och fortsatte att gå hem. Då kändes benen lätt trötta faktiskt. Haha, efter fyra kilometer. KLENIS! Men det är ju bara till att fortsätta. Träna varierat så att jag kan öka antal löprundor såväl som distanser.

Det var i alla fall oerhört skönt att få springa och det bästa av allt var att höften inte kändes av! Inte heller idag. Så positivt! Jag blir mer och mer övertygad om att höftsmärtorna har berott på utebliven träning snarare än för mycket träning. Så nu är jag fast besluten att fortsätta prioritera träningen och få in en rutin på det igen. Det kommer såklart att bli lättare när kvällarna blir ljusare, vilket de redan har! Idag var det inte ens mörkt halv fem när jag var klar i stallet. Bra vårtecken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar