Sidor

lördag 19 januari 2019

Torsdag: Sen kväll i ridhuset

I torsdags hade jag faktiskt lite mer ork på kvällen än i onsdags då jag väggade redan vid sjutiden och orkade inte masa mig ut och springa i regnet och blåsten.

Jag visste att Charlotte hade lektioner i ridhuset till kl 20, så jag planerade att vara ute i stallet vid kvart i så skulle det bli lagom att dra dit efter det. Men jag segade mig och kom inte iväg som jag hade tänkt och klockan hade redan blivit nio när jag kom dit!

Den här gången hade jag bestämt mig för att ta tag i det där med svar på sidförande skänkel som har gått sådär tycker jag. Jag har egentligen aldrig övat på det ordentligt utan det brukar vara en del av uppvärmningen på många pass. Men nu ville jag en gång för alla ta ta i det så att han svarar rätt på sidförande skänkel.

Jag använde ena långsidan och gjorde halvt igenom, flyttade åt sidan ut mot väggen, lade en volt på mitten där jag flyttade ut bakdelen så att det blev lite sidförande där också, sedan halvt igenom vid nästa hörnpassering. Jag började i skritt och han gjorde det stundtals rätt bra, faktiskt. Dock lägger han huvudet på sned, vilket inte är bra, men själva förflyttningen gick bra och han svarade bra på skänkeln.

Sedan körde vi i trav, lite svårare då. Först körde jag lättridning och sedan nedsittning. Det gick även i traven bra och mindre bra. Dock blev han väldigt fin i formen när han fick göra en massa skänkelvikningar.

Sedan galopperade vi litegrann. Han har blivit så mycket mer positiv nu, det kom faktiskt inte ett enda öra bakåt när jag bad honom om fart framåt denna gång. Och det är så härligt att han har kommit ifrån det beteendet även i ridhuset nu. Lite seg i första galoppen, men det var en kort stund, sedan galopperade han på fint. Han fick göra lite sidförflyttningar även i galoppen och det gick verkligen jättebra! Det är första gången han gör det och han gjorde det hur bra som helst! Kul!

Ca en halvtimme tränade jag honom i ridhuset innan jag red hem igen i månskenet. Det är verkligen så synd att vi inte har någon snö nu, för då hade vi kunnat rida i snön utan pannlampa på kvällarna. Månen lyser så starkt nu!

Bosse var lite spooky både på vägen till ridhuset och hem. Han ville inte gå ner till bäcken när vi gick dit och var väldigt fjantig. Jag trodde att det berodde på månljuset som gjorde världen sådär silvergrå. Men jag misstänker att det fanns vildsvin i faggorna någonstans. För det är det enda han reagerar på.

Men det gick i alla fall bra ändå och vi kom hem helskinnade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar