Sidor

fredag 11 januari 2019

Inga bakskor och faste-experiment

I onsdags morse satt Bosses vänstra baksko så löst att jag var tvungen att ta av den. Annars hade den fallit av i hagen och då hade jag förmodligen inte hittat den. Så nu står alltså min käre Bo utan skor bak. Samtidigt har hovväggarna fransats upp och ser för jäkliga ut.

Jag och min hovis stämde av i veckan när hon kunde komma ut och lyckligtvis kommer hon redan på måndag. Jag får stressa hem från jobbet som en idiot, men det är det värt för att få skott om min knasiga häst så att jag kan rida igen!

Min fina knasboll!
Jag vill helst inte rida honom nu när han är barfota bak eftersom han sliter något så fruktansvärt mycket på sina bakhovar. Jag vill inte riskera att det inte finns något att spika fast skorna i på måndag. Så nu blir det ofrivillig vila. Men kanske är det bra med tanka på hur mycket han har ridits de veckor jag har varit ledig över jul och nyår.

Så nu blir det en helg utan ridning, känns väldigt märkligt. Men såklart har jag massor att göra ändå, ingen risk att jag går sysslolös, jag äger ju och bor på en gård! :)

I onsdags gjorde jag min första jobbdag för året. Jag har förvisso haft koll på mailen och varit inne och gjort lite saker på datorn som har varit nödvändigt, såsom att godkänna eller granska dokument och hantera föranmälningar. Men i onsdags var jag alltså på plats på jobbet för första gången i år.

Nu känns det faktiskt som att det börjar på riktigt. Jag hann jobba sex veckor i min nya tjänst innan jag gick på min långa ledighet och den tiden kände jag mig mest förvirrad. Men nu känner jag att jag är på gång och det pussel över verksamheten som jag behöver lägga börjar så sakteliga falla på plats.

Jag känner mig laddad inför det nya året!

Och jag började med att göra ett faste-experiment. Jag har ju kört 24-timmarsfastor ganska många gånger under 2018 och tycker att det funkar rätt bra. Under julhelgen testade jag 36 timmar och då kände jag mig inte särskilt hungrig när jag bröt fastan. Men denna gång testade jag 48 timmar. Det var en upplevelse!

Jag åt alltså mitt senaste mål mat i onsdags vid 18-tiden och sedan dess har jag bara druckit vatten och te. I morse kände jag mig faktiskt rätt hungrig ändå och lite susig i huvudet. Det beror troligtvis på saltbrist eftersom att allt vätskedrickande lakar ur saltbalansen i kroppen. Så jag saltade vattnet i morse och vid ett tillfälle på jobbet.

Jag har känt mig pigg och alert under hela dagen så jag har inte känt mig energisvag någon gång. Däremot rätt sugen på mat.

Efter jobbet åkte jag och köpte lite kött på Lillegården, tankade, handlade lite annat på ICA i Rolfstorp och sedan tog jag in hästarna innan jag fick äta. Så hade det gått ca 47,5 timmar. Då var det jäkligt gott med mat kan jag säga! Jag tycker nog att en 24-timmars eller 36-timmars fasta är lättare att genomföra och jag tycker inte att jag märkte någon positiv effekt av att fasta längre än så. Men så är det ju så att det händer mycket positiva saker i kroppen när man fastar en längre tid. Och det är ju svårt att märka givetvis.

Men jag kommer att fortsätta att fasta. Får se om det bli 24 eller 36 timmar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar