Sidor

söndag 6 januari 2019

Ny ryttare på Bosse

Igår var det lika fint väder som föregående dag och det var helt ljuvligt ute (för att vara i början av januari). Det var dags för årets syskonträff och brorsan med familj skulle dyka upp på eftermiddagen för att dottern skulle få rida lite.

Det var ju lite spännande även för mig eftersom jag inte visste hur Bosse skulle reagera. Medan jag gjorde i ordning honom fick Hanna borsta lite på Pelle, som uppskattar det mer än Bosse som bara ska hålla på och tjura.

Jag satt upp först på honom och kände på honom lite. Vi red i paddocken, den var lite halvfrusen så det var inte optimalt, men funkade ok i skritt och trav. Bosse kändes lugn och fin så Hanna fick sitta upp efter en kortare uppvärmning. Jag hade longerlinan till en början för att se så att hon fixade att styra runt honom och så att han inte skulle dra åt fanders.

Det gick hur bra som helst. Först hade Bosse mig som stödhjul, men jag släppte efter på linan mer och mer och så fick Hanna styra lite själv och gasa och bromsa. Han köpte det riktigt bra, faktiskt. Även om öronen åkte bakåt när hon bad honom att gå framåt så köpte han ändå att hon sparkade på honom lite till och då gick han fram. Mycket nyttigt för mig att se, för nu vet jag att jag kan gå på honom mer själv också...

Jag var imponerad av Hanna som red honom riktigt bra. Hon travade över bommar och hon red övergångar och styrde runt honom runt hela ridbanan till sist. Han är verkligen ingen lätt häst, så det var grymt bra gjort, tycker jag!

Bosse skötte sig mycket bra, så jag var rätt imponerad av honom också som accepterade denna nya och betydligt lättare och mindre ryttare än han är van vid!

Bosse och min brorsdotter!
Kvällen blev mycket trevlig trots att jag hade en dålig natt och knappt sov någonting natten till igår. Jag var rätt seg på förmiddagen, men fick upp energin när jag var ute och lyckades hålla mig vaken till midnatt i alla fall! Det är så kul att träffas i alla fall eftersom vi inte träffas så vansinnigt ofta. En bra tradition vi har, helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar