Sidor

måndag 28 januari 2019

Snölöpning

Nu har det snöat oavbrutet sedan natten mellan lördag och söndag och vi har nu rejält med snö! Trots att vi skottade igår kväll strax efter fem och en gång till när jag nattade hästarna vid niotiden, fick jag dra med snöskyffeln även på morgonen.

Såhär såg det ut på baksidan av stallet:

Snöig morgon
Jag skottade altanen och ut mot vägen och utanför garaget för att slippa släpa in tonvis med snö i bilen. Såhär såg altanräcket ut på morgonen:

Altanräcket
Efter jobbet åkte jag och skrev på papper på min nya leasingbil så jag blev lite sen hem. Hästarna fick inte komma in förrän kl 18. Då är det skönt att ha fodergrind så att de inte har gått utan mat hela dagen.

Bosse var som vanligt sur som ättika när jag bytte täcken på honom. Såhär såg han ut:

Den vanliga minen när det ska bytas täcken

Men han har sina fina sidor också:)
Pelle har ju inget täcke, men ack så mycket päls! Men pälsen är rätt fantastisk. 12 timmar oavbrutet snöfall och han är bara blöt ner till halva magen.

Torr under magen!
Och när jag inspekterade den blöta pälsen lite närmare visade det sig att den var torr närmast huden. Han var inte ens frusen när han kom in!

Torr päls underst
När jag kom in från stallet var jag hopplöst sugen på att springa. Betydligt mer sugen på det än att ställa mig på en tråkig crosstrainer, så jag tänkte, varför inte - hundarna behöver ju motioneras och jag ville ge mig ut i snön.

Det var två pigga och glada men ändå lagom lugna hundar som följde med mig och mina Icebugs på löptur. Det var så mysigt att springa i snön. Jag höll mig på plogade vägar och fick det där perfekta underlaget, mjuk snö utan att den var djup. Och så den där speciella tystnaden, det dämpade ljudet. Så häftigt!

Idag blåste det inte heller, så det var väldigt behagligt att springa trots att snön föll i ansiktet på mig. Vi sprang runt Obbhult och tog det väldigt lugnt. För att inte utmana höften alltför mycket valde jag att börja gå efter 4 km när helvetesbacken började. Inga känningar alls i höften, så gött!

Vovvarna blev också nöjda med att få komma ut så nu lär de också sova gott i natt. Här kommer rundan:


Dagens löptur


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar