Sidor

lördag 19 januari 2019

Idag: Städning och uteritt

Även idag har det varit kallt och fruset ute. Jag inledde dagen med att fixa stallet, äta frukost och städa. Vid lunch var jag klar med städningen och jag for iväg till Ullared för att handla lite grejer inför morgondagens tjejfrukost.

Men när jag kom till Ullared var Gekås parkering rätt full och där stod ca 10 bussar på parkeringen så jag körde istället bort till ICA. Jag orkade bara inte gå in på Gekås och trängas med folk. Så jobbigt!

När jag kom hem igen tog jag en kopp te och gav mig ut i stallet. Nu behöver jag ju inte ha så bråttom med ridningen på eftermiddagen, man klarar ju sig ute utan reflexer till i alla fall halv fem.

Hästarna stod mitt i hagen och solade sig och var inte jätteintresserade av att komma in. Jag fick helt enkelt hämta dem.

Bosse var rätt trevlig idag även om det skulle huggas när jag tog av täcket och skrapas med frambenen när jag borstade honom. Hovarna har dock blivit bättre, han lyfter framhovarna själv och höger bakben står han helt avslappnad med när jag broddar.

Däremot så är det fortfarande svårt med vänster bakben. Han ska ju alltid dra upp det och anstränga sig så mycket när han ska lyfta det. Men den här gången gav jag mig inte förrän han lyfte det normalt och sedan stod han avslappnat även med det benet medan jag broddade.

Vi tog en utetur idag och han var väldigt pigg. Så kul! Han ville springa både här och där och jag fick hålla in honom på ställen där det inte var lämpligt att trava. Det blev en ganska lugn runda pga underlaget, men han gillade i alla fall att få komma ut och det är bra. Han har helt klart fått energin tillbaka. Kanske hjälpte den intensiva träningsperioden över julledigheten. Perfekt att låta honom ta det lite lugnare nu innan de ljusa kvällarna kommer och vi kan köra på mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar