Sidor

lördag 30 juni 2012

Skogsarbetet idag!

Idag har vi (Älsklingen och jag) ägnat åt att röja upp lite träd som gått omkull i vårens stormar. Det blev en del slit då vi blev tvungna att dra fram två (mindre) träd förhand eftersom det inte gick att komma dit med skogskärran. När vi var klara med det började jag på röjningsarbetet på ett kalhygge som ska planteras.

Det skulle varit planterat där för länge sedan, men det kom lite andra grejer emellan såsom min fars bortgång och renoveringen av huset. Straffet blir att det växer upp en massa björk, gräs, hallonbuskar och annat ogräs och gör det svårframkomligt. Därför röjer jag nu ner allt skräp med röjsågen så att jag kan plantera till hösten.

Det snurrade på rätt bra och jag fick nog röjt mellan ½ och ett hektar, vliket kändes bra. Det var lite varmt, dock inte mer än ca 15 grader, men det blir svettigt i sågskyddskläder och hjälm. Så när jag kom hem var kläderna helt blöta av svett, till och med underkläderna!

Nu är jag rätt seg i ryggen och det känns verkligen att man gjort lite kroppsarbete, men det är skönt att ha det gjort. Älsklingen städade upp lite ris från vinterns avverkning och körde till rishögen. Det blev riktigt snyggt. Och lätt för mig att plantera sedan, då jag slipper släpa bort allt ris för hand.

Nu ska det bli skönt att vila resten av kvällen! Det är hårt att arbeta i skogen! Men kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar