Sidor

fredag 15 juni 2012

Heeelg!!!

Jahapp, då vart det helg igen då... En "hård" arbetsvecka med mek-gänget på treans turbin har lagts till handlingarna. Det har varit väldigt kul. Fötterna och ryggen har fått lite stryk, jag är inte van vid att gå med arbetsskor på betonggolv 8 timmar om dagen. Igår var jag så trött när jag kom hem att jag somnade framför TV:n. Men jag har lärt mig en del om hur ventiler ser ut inuti och hur de fungerar, vad det finns för olika modeller osv. Jag har också lärt mig att hitta på turbin, vilket är ganska svårt då det finns två sidor som ser exakt likadana ut på varje plan. Men efter att ha blivit skickad på diverse uppdrag och hämta grejer hit och dit så har jag lärt mig vilka trappor och hissar man ska ta för att komma dit man vill. Mycket nyttigt!

Det är också väldigt bra att ställa frågor om saker som jag håller på med i mitt vanliga arbete till de som jobbar i "verkligheten" och vi har haft en del intressanta diskussioner. Precis som på alla andra producerande företag är de som bestämmer alldeles för långt ifrån verkligheten och därför blir saker och ting inte alltid så smidigt för dem som ska utföra jobbet i sista änden. Det är dessutom bra att ha lärt känna folket lite när jag senare ska ut till dem och göra diverse projekt. Det går så mycket lättare om man känner dem man ska arbeta med sedan innan.

Om en vecka är det midsommarafton. Vad hände? Hur gick det till? Varför kommer midsommarafton alltid som en överraskning varje år???

Denna helg har jag en del inplanerat. Imorgon blir det pappersarbete på åkeriet. Jag har redan förberett en del här hemma och bett "gubben" förbereda det som kan förberedas så att det går lätt och smidigt imorgon. Jag har lyckats boka in en klipptid halv tio, så vi får börja i tid imorgon och inte ha för mycket att göra. Det ska nog gå bra. Jag ska också inhandla två doppresenter och en treårspresent då vi ska på "dubbel"-barndop på midsommardagen. Har två kompisar som ovetandes om varandra lyckats boka barndop samma dag, samma tid och samma plats. Bra, tycker jag, så behöver man inte spendera mer kyrktid än nödvändigt:).

Blir det dåligt väder imorgon får jag ta tag i sadelkammaren igen, den har legat på is ett tag. Annars händer väl inte så mycket, kan kanske bli en cykeltur, någon ridtur och någon promenad.

Nu har jag tagit på mig mina fantastiska 5-fingers och tänker ta en lite "test-promenad" med dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar