Sidor

måndag 25 juni 2012

Let it rain!



Idag kunde jag inte hålla mig borta från löparskorna, trots att regnet verkligen ÖSTE ner. Jag var inne o kollade bloglovin ett tag, tittade ut, såg att det regnade lite mindre och beslöt mig för att ta på mig löparkläderna och ge mig ut.

Jag började turen med snabb gång en kilometer, sedan sprang jag en kilometer. Till en början tog regnet i och jag hade dessutom lite motvind, vilket resulterade i automatisk vätskepåfyllning när jag öppnade munnen. Det var svårt att se, men JAG SPRANG! Helt underbart! Benen pinnade på riktigt bra, jag överraskade mig själv med att springa andra kilometern på 5:30, utan att det kändes särskilt jobbigt, hade en medelpuls på 85%.

Sedan gick jag tredje kilometern för att springa fjärde. Återigen kändes det bra. Det var som om jag inte hade vilat alls. Det kändes mycket lättare att springa nu än när jag tränade löpning 4 dagar/vecka. En mycket märklig och skön känsla. På fjärde kilometern kom jag in på grusvägen och fick vinden i ryggen. Det regnade än mer frekvent och med ännu större droppar än tidigare och jag fick låten "let it rain" på hjärnan.

Kläderna blev tyngre, det klafsade skönt i skorna och det var inte längre någon idé att försöka undvika några vattenpölar, det var vatten ÖVERALLT! Plötsligt var fjärde kilometern sprungen på 5:34.

5:e kilometern gick jag och tänkte på andra regn-låtar. Purple rain, november rain, have you ever seen the rain, regn hos mig osv.

Sista 900 meterna avslutades med mördarbacken hem som jag klippte i ett riktigt bra tempo. Förvisso åkte pulsen upp till 98% till slut, men det kändes ändå bra, lättare på något sätt.

Väl hemma var det bara till att gå ner i källaren, lägga de dyngsura skorna på tork på pannan, dra av resten av kläderna (blöta kompressionstights är inte lätta att få av sig!) och hänga dem i torkrummet. Därefter in i duschen och sedan i myskläder och bara njuta i det numera (efter idog eldning i pannan) varma, sköna huset!

Benet/foten kändes av lite mer idag än i fredags, men jag har inte haft någon känning under hela dagen när jag har gått. Just nu är det lite svårt att bedöma om det är på väg åt rätt håll eller åt fel håll. Vi får se hur det känns imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar