Sidor

fredag 22 juni 2012

Några stapplande löpsteg idag:)

Idag skulle jag äntligen få trimmat klart allt gräs runt huset, vilket jag misslyckades med för några veckor sedan då snöret tog slut. Sedan har det tagit ett tag innan Älsklingen fick köpt nytt, så nu var det äntligen dags. Men det gick åt h-vete idag också, då hela snöret flög ut efter ett kort tag. Jäkla skit! Och jag fattar inte hur man får tillbaka snöret igen, så jag fick lägga ner igen.

Men då fick jag ju tid över till annat och tänkte att nu jäklar ska jag ge mig ut på en ordentlig powerwalk. Det har äntligen den här vecka börjat gå åt rätt håll när det gäller min skada. Jag har inte haft några svullnader varken i foten eller benet och smärtan har känts av alltmer sällan. Så jag tänkte att jag går en runda (är helt symptomfri vid gång) i ett lite snabbare tempo för att även få upp pulsen lite grann.

Det gick väldigt bra, jag fick upp ett ganska bra tempo och efter några kilometer testade jag även att springa lite lätt. Det kändes OK, lite stramade det i benet, men det gjorde inte ont, så jag sprang en kilometer, vilket gick bra och sedan gick jag igen när det blev asfalt och lite hårdare underlag och sedan sprang jag sista mördarbacken hem, som idag faktiskt kändes lite mindre mördande. Visst, pulen åkte upp i taket, men benen kändes starka och fräsha hela vägen, antagligen tack vare cyklingen.

På det hela taget kändes rundan mycket bra och jag planerar att lägga in liknande pass här framöver för att så sakteliga vänja kroppen vid löpning igen. Såklart kommer jag även att lägga in lite cykelpass för att hålla uppe pulsträningen och styrkan i benen.

Det är väldigt skönt att det äntligen går åt rätt håll med den där envisa skadan och det är verkligen total lycka att kunna springa lite igen, även om det blir korta sträckor. Min strategi framöver är att ta det väldigt lugnt med löpningen och byta ut veckans långpass mot cykelpass istället för att långsamt bygga upp kroppen.

Jag har redan märkt att cyklingen haft positiva effekter både på vikten och på måtten, så den är ju ett ypperligt komplement för att få undan de där irriterande extrakilona som jag bär runt på. En lättare kropp kommer ju helt klart att underlätta löpningen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar