Sidor

måndag 11 juni 2012

Svamp-jakt och skogsbruksfunderingar!

Idag såg jag via Facebook att syrran som bor i Falkenberg minsann hade lyckats hitta kantareller. Jag kunde inte låta bli att ta en koll i skogen för att se om här också fanns något kul. Sagt och gjort, jag tog med mig Donna (i ett alldeles för stort halsband, varför försvinner alltid alla hundhalsband???) och vi begav oss till skogen.

Regnandet höll faktiskt upp, det har inte kommit något regn alls ikväll (konstigt nog), det fanns inga insekter i skogen (inte ens några myggor). Det var helt underbart att gå där. Tyvärr hittade jag inte minsta tillstymmelse till svamp och jag funderade ett tag på om syrran möjligtvis "plockat" sin svamp i frysen:). Däremot så började jag fundera på mitt skogsbruk istället.

Tyvärr är skogen väldigt ömtålig just nu. Dels har alla stormar gjort träden sköra, så de knäcks lätt så fort det blåser minsta lilla. Dessutom har det lilla skydd i form av skog som stod framför tagits ned i avverkningen och därför är det som finns kvar väldigt utsatt för blåst. Flera träd hade knäckts och en del hade vält lite här och där. Så jag måste dit och köra ut det så att det inte blir några hemska barkborrar som äter upp all skog.

Jag har ju också ett ordentligt planteringsarbete framför mig. Så jag funderade lite på vad jag ska beställa för plantor och när. Så när jag kom hem gick jag in på Södras medlemsnät för att se vilka alternativ som finns.

Oj, vad många alternativ det finns. Inte bara ska man välja trädslag (gran, tall, sitka, björk, ek, blågran etc etc) utan man ska också välja barrot, täckrot eller plugg plus ett. OCH liten, mellan eller stor. Jag blir tokig! Jag är så glad att jag har hjälp av min bästa skogsinspektor som hjälper mig med allt. Fick slängt iväg ett mail till henne  (eftersom jag befinner mig ute på turbin denna och nästa vecka är det inte så lätt att ringa eller bli uppringd) och  jag hoppas att hon ska kunna reda ut mina funderingar...

Det är mycket att tänka på som skogsägare, men det är ju angenäma problem.

Även i trädgården händer det grejer. Jag sådde ju dill, persilja, rädisor och gräslök för ett tag sedan. Rädisorna har redan blivit ordentligt stora och är skördbara. Morötterna var det dags att gallra. Gräslöken hade inte tagit sig och dillen och persiljan såg inte heller så bra ut. Jag fyllde därför en gammal zinkbalja med jord och sådde lite frön i förhoppning om att det ska bli bättre där. Jag tänkte även köpa lite olika kryddor och plantera där, det kan vara kul att ha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar