Sidor

söndag 10 december 2017

Vinterland!

Idag har vintern kommit på besök igen. I morse var det inte fruset, men runt 0 grader. Eftersom det har varit torrt i ett par dagar nu så har det börjat torka upp i hagen och högst upp på kullen var det faktiskt helt ok.

Planen var egentligen att min hyresgäst och jag skulle ge oss ut med hästarna vid kl tio, men hennes dotter var sjuk, så det blev tyvärr inget med det. Så jag började istället med Bosse, som fick gå ett pass i paddocken. Jag hade lite bommar liggandes och någon travbomserie med fyra bommar upphöjda i ena änden.

När jag skulle hämta hästarna gjorde Pelle en fint och stack iväg och höll på att ta med sig Bosse, men jag fick tag i honom och så ledde jag ut honom i grinden vid paddocken så att han slapp trampa i leran. När han väl hade kommit in så kom Lukas och Pelle gåendes mot den vanliga grinden så jag slapp ge mig ut och hämta dem.

Bosse var positiv och framåt i paddocken, väldigt bra, tycker jag! Han gjorde väl några sur-grejer, men jag lyckades övertala honom framåt samtliga gånger utan att det blev någon större grej. Vi travade lite över bommar och på volten och på fyrkantsspåret. Han var jättefin i traven.

På volten lyckades jag få honom att galoppera på galoppskänkel i vänster varv och jag blev så förvånad! Två gånger lyckades vi med det, men han orkade inte riktigt hålla i galoppen. Däremot var den jättefin och han busade ingenting i galoppen, det var bara lugnt och fint.

Han får nog öva lite mer galopp ute där framåtbjudningen kommer lite mer naturligt så att han bygger upp sig lite mer och orkar galoppera lite längre sträckor. Men det var ju positivt att han galopperade överhuvudtaget. I högervarvet lyckades vi dock inte få till någon galopp.

Det blev ett bra pass och han blev lite svettig. När jag kom ut hade det börjat frysa på, men det var bara en tunn skorpa i gruset och under det så var det faktiskt riktigt fint.
Gammal bild på Bosse i snö:)

När vi var klara gav jag mig på hans ben igen. Tvättade med ljummet vatten och Lactacyd, pillade krustor och smorde sedan in med jodopaxsalva, som är decinficerande.

När jag var klar med Bosse gick jag in på toa och då hade det kommit lite hagel, så jag hämtade min fina vinterridjacka. Jag hade först tänkt rida Pelle också i paddocken, men jag ändrade mig och tänkte att han kunde få en uteritt istället.

När jag kom ut med honom så snöade det och jag var glad att jag hade min superjacka, nu skulle den få bekänna färg. Skulle den klara att hålla tätt trots kraftigt snöfall?

Till en början var det uppehåll, men när vi traskade ner för Mute backe såg jag att det blev allt mer grått ut över Himledalen och plötsligt började det att snöa. Och jäklar vad det snöade! Det snöade rakt emot oss när vi kom in på gärdsvägen och det snöade ner i kragen på jackan. Pelle var sådär nöjd med att ha snön i ansiktet.

Rejält med snö!
Jag blev helt översnöad och var såhär snygg:

Mycket snö!
Det var bara till att borra ner huvudet och möta snön. Och hoppas på att Pelle skulle hitta hem. Tyvärr byggdes också snöstyltorna upp då han inte har några snösulor. Men det ska han få när hovis kommer nästa gång!

Det blev sådär härligt tyst som det blir när det snöar och det kändes som om vi var helt ensamma i världen. Endast en bil passerade oss på Linnarpsvägen.

Rejält snöfall
Snöandet fortsatte och vi tog oss försiktigt hem. Pelle var lugn men framåt och ville nog mest hem, samtidigt som han var rätt försiktig pga styltorna. När vi kom hem tog jag mig an Pelles ben. Tvättade dem med ett shampo som jag hittade bland mina skötselgrejer. Det luktade så gott och det var längesedan jag såg Pelle med såhär rena ben:

Rena fina ben!
Jag hade tänkt släppa ut hästarna i garagehagen, då det känns lite meningslöst att göra rent benen och sedan släppa ut dem i leran. Men eftersom snöandet fortsatte tyckte jag inte att det var någon idé att släppa ut dem igen. Jag mockade rent boxarna igen och lät dem stå kvar inne. Nu hoppas jag att det fryser på så att snön får vara kvar länge framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar