Sidor

tisdag 26 december 2017

Ännu en regnig dag...

Annandag jul idag och regnet fortsätter. Eller det var faktiskt uppehåll i morse och på förmiddagen, men runt lunch började det regna igen. Så jäkla drygt! Och dessutom har det blåst riktigt hårda vindar hela dagen.

Jag har mest suttit inomhus och grejat lite, men framåt eftermiddagen blev jag rastlös och beslutade mig för att ta en promenad med Nelly och Selma. Helga hade varit ute och jagat lite med Husse så hon var färdigmotionerad.

Det regnade faktiskt inte när jag kom ut, men det blåste rejält, som sagt. Vovvarna var pigga och de drog på bra i selen. Det blev en rätt lång runda i blöta skogar och vi var ute drygt 1½ timme. Det var skönt att röra på sig en stund!

När vi kom tillbaka var det nästan mörkt ute och det var dags att ta in hästarna. Tack vare att det hade varit uppehåll en stund på eftermiddagen var hästarnas täcken inte så blöta, så jag passade på att använda min fina täckestork i sadelkammaren. Den är väldigt enkel. Några krokar som hänger i taket där jag häktar fast spännena på täckena och sedan hänger de fint där och torkar bra.

Jag brukar ställa elementet ända intill för att få lite extra torkkraft, men idag behövdes det inte då det är rätt varmt och torrt i sadelkammaren ändå just nu.

Täcken på tork
Jag passade också på att spola Pelles och Bosses ben rena från lera. Bosse är så snäll och står helt stilla när jag gör det medan Pelle springer runt och håller på. Nu har de i alla fall rena fina ben igen. 

Enligt SMHI ska det bli uppehåll imorgon så då ska jag försöka hinna med båda hästarna eftersom de inte har fått röra sig på ett tag nu. Ska bli så kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar