Sidor

söndag 17 december 2017

Söndagsrunda med Pelle

Jag är inte den som ger mig i första taget, så även om det gick mindre bra att rida igår pga snön bestämde jag mig för att ge mig ut med Pelle idag. Det är lite kallare idag, så förhoppningen fanns att snön inte skulle fastna lika mycket i skorna som igår.

Pelle är så härlig att göra i ordning. Han står bara på stallgången och sover. Gillar läget. Lyfter hovarna själv när jag ska brodda och står tålmodigt still när jag fixar med gängning av broddhål och annat.

Han har också lugnat ner sig betydligt nu om man jämför med hur han var när han var som mest igång. Och även om jag jämför med hur han var i somras. Det är bra att blicka tillbaka ibland för att få känna att saker och ting faktiskt utvecklas.

I somras kunde jag inte rida någon av mina hästar förbi Linnarp. De var helt hysteriska båda två. Bosse bara stannade och Pelle taktade förbi med svansen i vädret och högljutt trumpetande. Idag rider jag båda hästarna där förbi utan några som helst problem.

Det fick bli samma runda som igår runt Obbhult, fast vi tog andra hållet idag. Jag tänkte att det skulle vara minst snö som kunde fastna i skorna den vägen. Men precis som igår fick Pelle snöstyltor direkt, så det gick långsamt ner mot bäcken för att han inte skulle halka och sträcka sig.

Precis när vi passerade bäcken, som låter rätt mycket pga högt flöde tog jag upp telefonen ur fickan för att ta lite bilder och då hoppade Pelle till, for framåt i några studsande galoppsprång och så körde han ner huvudet. Busiga häst! Men det blev inte mer än så, utan han fortsatte skritta på framåt och hade inga tankar på att vända eller fara iväg åt något annat håll. Och det är väl det som egentligen är den stora skillnaden med honom nu, att han kan bli rädd för saker, men ändå behålla lugnet och fortsätta framåt. Det gör att det är otroligt kul att rida honom och jag hoppas att vi snart ska kunna ta oss an de "farliga" skogarna som han tidigare varit så rädd för.

Efter hopp och studs
Det gick som sagt lugnt förbi Linnarp och jag kunde bara njuta av det underbara snölandskapet. Förutom att jag hela tiden kollade snöstylteläget för att jag var livrädd för att han skulle halka och skada sig...

Underbara snölandskap!

Vitt och fint
Hela rundan gick jättebra och till sist kom vi ut på Obbhultvägen där det var otroligt mycket trafik. Kom på att det ju är Tomtepromenad i Åkulla, så det var kanske inte så konstigt. Bra att Pelle är så trafiksäker så att jag inte behöver oroa mig för att han ska bli rädd oavsett hur korkat nära eller snabbt bilarna kör förbi.

Pelle verkade gilla att vara ute i snön i alla fall och han funderade nog precis som jag på att dra en repa över någon åker. Men det går inte pga två saker; avsaknaden av snösulor och det faktum att marken inte är frusen under snön. Men förhoppningsvis blir det mer vinter framöver!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar