Sidor

onsdag 27 december 2017

Styrketräningsrunda

Äntligen en dag utan regn! Idag var det Bosses tur att få komma ut, det har ju blivit en del ofrivillig vila nu pga det usla vädret.

Det fick bli en riktig styrketräningsrunda för honom. Det finns en perfekt runda i skogen som är en jättefin grusväg som är sådär perfekt kuperad. Det går upp och det går ner på vägen upp på ett berg och sedan ner igen. Helt underbar runda!

Han var pigg och glad idag. Han var lite av och på i framåtbjudningen, men han gick modigt förbi alla läskiga saker som vi stötte på. Han blev lite rädd när det var en häst som fick spel i en hage vi passerade så då blev det lite hopp och skutt.

Jag har verkligen längtat efter att få galoppera på honom ute, men när jag har försökt har framåtbjudningen uteblivit liksom galoppen. Men idag var det perfekta förutsättningar på den fina grusvägen. 

Jag bad om galopp i början av en backe och fick den! Hur härligt! Bosse galopperade jättefint och tyckte det var grymt kul! Det blev lite släng med huvudet och lite hopp och studs och lite svårt att få tillbaka honom till trav och skritt igen. Han blev så pigg! Men det var väldigt kul att få känna på lite galopp och att han faktiskt galopperade det och gillade det.

Han var pigg hela vägen runt där i skogen och ville gärna springa mer. När vi travade upp för en annan backe körde han ner huvudet och sköt lite rygg. Bus-hästen! I slutet av rundan hade han väldigt bråttom, men slappnade av när vi kom lite närmare hem och skrittade till sist fint på långa tyglar.

Det är verkligen en krävande runda, den tar ca 1,5 timme och det är mycket upp och ner, så han var rätt svettig och trött i slutet. Men han verkade nöjd. Han var så glad så när han stod på gången och jag gjorde i ordning honom efter ridturen.

Gammal bild, mobilen hade laddat ur idag
Jag kollade också hans mugg idag och glädjande nog så har den blivit så fantastiskt mycket bättre! Första gången jag gav mig på benen fick jag knappt röra bakbenen på honom. Han var så öm! Idag kunde jag pilla hur mycket som helst utan att han rörde en min. Och det bästa av allt var att muggen är helt borta på frambenen, nästan allt är borta på höger bakben och där är endast lite lite kvar på vänster bakben! Så gött!

Jag har ju spolat av benen varje dag när jag har tagit in dem och det verkar ha effekt. Samt att jag tvättat med klorhexidinshampo och smort med salva. Det är verkligen så skönt att det har fått effekt! För det har ju inte blivit torrare och mindre lera i hagen....

Men jag hoppas kunna hålla muggen stången med ganska lite jobb framöver, så det känns bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar