Sidor

fredag 22 december 2017

Städning löpning ridning

Fredag idag. Dags för lite städning. Julstädningen gjorde jag för några veckor sedan med byte av gardiner, fönsterputs och ordentlig rengöring. Så idag räckte det att fixa badrummen, tvätta handdukar, dammsuga och tvätta golv. Så jag var klar vid lunch.

Förresten var jag ute i rödbetslandet och kollade läget igår. Jag ska ju ha med mig rödbetssallad till julbordet och den gör jag själv, så jag var tvungen att kolla ifall jag behövde köpa eller inte. Det behövde jag inte. Det fanns en hel del fina rödbetor där i landet. Idag passade jag på att ta bort blast och rötter och då kom den största rödbetan jag någonsin sett fram.

Stor-betan
De som ligger bredvid är i storlek som man är van att se i affären. Den till vänster är helt gigantisk! Kul att ha odlat fram en sådan stor rödbeta! Speciellt ett år som detta som har varit dåligt odlingsmässigt pga den uteblivna värmen i sommar.

När städningen var klar tog jag med mig Selma på löpturr. Vi sprang runt Stenaljung. En löprunda som kändes väldigt bra. Pulsen var låg men kroppen är inte van vid att springa längre. Men det kändes ändå bra hela vägen och jag stannade klockan när jag nådde 7 km och gick de sista 500 meterna hem.

Dagens runda
Efter löpningen var det dags för ridning. Bosses tur idag. Han var på ett strålande humör med öronen framåt ända tills han fick syn på sadeln. Då åkte öronen bakåt och fastnade där tills vi kom ut genom stalldörren.

Vi begav oss upp i skogen. Jag hade en plan om att vi skulle galoppera. Det hade inte Bosse. Däremot hittade han någon väldigt konstig trav, han vägde i steget och tog jättekliv. Hade varit intressant att se hur det såg ut. Det kändes iaf väldigt märkligt.

Vi vände och fortsatte mot Skattagårdsskogen och sedan ut vid Attas. Han var lite stissig vid Attas, men gick på framåt. Samma sak vid Kullagården. Undrar just när han ska inse att det inte är farligt att gå där förbi...

Det blev en rätt bra runda ändå. Det blev en del trav och han blev rätt svettig. Jag jobbade honom lite också. Sidledsrörelser och lite annat. Han var i alla fall väldigt duktig och jag kände mig nöjd med honom. Vi ska nog få igång honom i galoppen också snart. Jag får ge det lite tid helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar