Sidor

tisdag 12 december 2017

Kvällsrunda

Nu har vintern hittat hit till Västkusten. Det har snöat sedan i söndags med ett litet uppehåll under dagen igår. Dock har vi bara fått runt fem centimeter, men det är ändå vinter. En liten stund i alla fall.

För redan imorgon lovar SMHI regn. Så därför kände jag att jag fick passa på att njuta av vintern medans den är här och tog med mig Selma ut på en promenad. Egentligen ville jag bara lägga mig i soffan och slöa då Magnus kom hem med en styckad gris igår vid 20-tiden som skulle läggas ner. Halv tolv släckte jag lampan. Så det blev inte många timmars sömn i natt:(

Jag kollade termometern innan jag gav mig ut och den visade -5,6 grader. Krispigt! Så det blev underställ, fodrade tights, långärmad varm tröja, varm jacka från Craft och utanpå det väst. Plus lite reflexer, mössa, vantar och pannlampa.

Det var mycket riktigt rätt kallt ute och jag satte upp ett högt promenadtempo. Jag hade Icebugsen på och jag älskar känslan att gå på is och snö och ändå kunna sätta ner fötterna som vanligt eftersom man har perfekt grepp.

Det blev en tur runt Obbult. Snön gjorde landskapet tydligare i pannlampans sken och den behövdes knappt. Synd att det inte var något månsken.

Jag ångrade (såklart) inte att jag gav mig ut, utan det var istället helt underbart att få komma ut och röra på sig och andas in den kalla luften. Vi sprang också lite grann bara för att det var så härligt med de lätta Icebugsen på fötterna. Och så fick jag ju upp värmen lite mer också.

Selma tyckte att det var kul att få komma ut i vanlig ordning, så hon var rätt nöjd när vi kom hem igen.

Såhär ser kommande väderprognos ut för Mute:


Tyvärr då en del regn framöver. Men det finns en VÄLDIGT positiv grej längst ute till höger... På måndag blir eftermiddagarna längre igen. HURRA! Och i slutet av januari har vi en hel timme mer eftermiddag! Det ser jag verkligen fram emot!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar