Sidor

söndag 3 december 2017

Försiktig Bosse

I morse tog jag en snabb runda på Gekås för att köpa gummiboots till Bosse. Lite andra smågrejer blev det också, men det tog totalt en timme från att jag lämnade hemmet till att jag kom tillbaka:). Fördelen med att vara där tidigt var att folket inte hade hittat ner i källaren där hästgrejerna finns, så det var rätt lugnt därifrån och fram till kassan. I kassan hade jag endast tre kunder före mig, samtliga med korg, så det gick snabbt och lätt där också.

Hästarna var inte intresserade av att komma in när jag kom ut i hagen. Lukas stod och åt hö och mina grabbar syntes inte till. De stod längst bort i hagen visade det sig. Jag klafsade ut i leran och hämtade Pelle. Det har regnat i natt så gårdagens nästan upptorkade hage var återigen förbytt till lerbad.

Det var ingen häst som följde med Pelle så när jag fått in honom i boxen fick jag klafsa ut i leran igen och hämta Bosse. Då följde även Lukas med.

Jag började med att spola av Bosses hovar och ben så att de var fria från lera. Jag börjar misstänka att han har fått mugg i bakbenen. De är lite tjocka och varma och jag får inte röra dem... HATA LERAN! Det fattas ju bara det just nu...

Jag slängde på de nyinköpta bootsen på honom och tyckte att de såg lite små ut. De täcker inte ner till marken, så han kan få tag i skon med bakhoven ändå även om han har de där bootsen på sig. Men de fick i alla fall sitta kvar.

För små boots?
När vi kom ut hade det klarnat upp och solen visade sig. Barmarksväder när det är som bäst!

Jag märkte direkt att Bosse var väldigt försiktig i skritten idag. Han gick med väldigt mycket kortare steg än igår. Svårt att avgöra ifall det beror på träningsvärk från gårdagens pass som ju blev rätt tufft med den kuperade terrängen, eller om han faktiskt lärde sig något när han trampade snett skon igår.

Oavsett orsak fick jag smacka på honom till en början för att han skulle traska på framåt. Jag hade bestämt mig för att endast skritta och att ta en lite kortare runda idag. Bara så att han fick komma ut och röra på sig. Det gick väldigt bra. Han är så otroligt cool, min Bus-Bosse! Han reagerar inte för någonting.

Eller jo, när vi skulle gå förbi gården där vi tidigare har stått still i flera minuter har han istället börjat takta och vilja springa förbi. Det är fortfarande något farligt med den där gården, jag vet inte vad. Så hela vägen där förbi taktade han och låg på bettet. När vi passerat tomtgränsen andades han ut och sträckte på halsen och bad om långa tyglar:).

Sista biten hem på vår grusväg hittade han tillbaka till sin vanliga energiska skritt och tog ut steget lite mer. Det kändes bra. Hoppas inte att han ska tappa sin fina skritt nu...

Sol, härliga sol!
Det var lite varmare idag än igår så jag tog min gamla, lite kortare, icke vattentäta vinterjacka. Den var på gränsen till för varm, men det är så skönt att slippa frysa! Till den hade jag min älskade kjol från Uhip och så satt jag varmt också. Det kan vara världens bästa uppfinning - rumpvärmaren!

Bästa rumpvärmaren
Det är så otroligt skönt att slippa frysa! Inte ens fötterna var kalla idag. På dem hade jag en tunn strumpa och en ullstrumpa och mina fodrade ridstövlar. Så gött! 

Jag känner mig otroligt nöjd med att jag sedan början på november faktiskt har ridit varje helg. Det är så kul att rida just nu också med två väldigt snälla och trevliga hästar. Fortsätter det såhär har jag goda förhoppningar om att jag ska kunna få igång dem på riktigt till våren.

Jag satt och spanade på solens upp- och nedgång igår och konstaterade att i slutet av januari kommer det att vara möjligt att hinna rida kortare rundor efter jobbet då solen går ner halv fem. Det betyder att det är ljust till halv sex, vilket ger mycket tid för ridning! Så skoj! Det hade varit kul att kunna rida en häst per kväll måndag till onsdag och sedan båda på helgerna, eller en på lördagen och en på söndagen om jag vill få tid till annat:).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar