Sidor

fredag 29 december 2017

Löprunda med Nelly

Efter att ha fixat stallet i morse var jag sugen på att springa en sväng, så jag tog med mig Nelly på en löptur. De andra vovvarna var iväg med husse och jagade, så därför blev hon över så att säga och fick hänga med mig istället.

Hon har varit med mig och Selma någon gång och sprungit, annars har det inte varit så mycket löpning för henne så det var kul att se hur det funkade. Hon älskar också att få komma ut och springa, ingen tvekan om det!

Vi sprang mot grushålan och sedan mot 153:an och därefter in mot Stensared. Det gick mycket bra, hon var pigg och aktiv, men drar inte lika mycket som Selma så jag får jobba mer själv, vilket är positivt!

Hon springer inte så mycket rakt fram heller, utan gör små avstickare hela tiden i dikena, vilket blir lite krångligt, då jag måste hålla koll på kopplet så att det är sträckt så att hon inte trasslar in sig i det.

Men det gick ändå bra, tycker jag. Det enda egentliga problemet är att hon vill springa fram till alla bilar som passerar oss och det är jobbigt. Jag måste hålla in henne så att hon inte far iväg och det är lite av en pärs varje gång. Jag måste komma ihåg att ta med mig godis så att jag kan träna henne ordentligt på det där beteendet!

Vi passerade en trägubbe som Nelly så för första gången. Den gillade hon inte! Hon tyckte den var läskig. Inte så konstigt, kanske...

Läskiga gubben
Rundan gick som sagt bra bortsett från bilarna och det var i vanlig ordning skönt att springa före frukost med tom mage och massor av energi! Här kommer rundan:

Dagens runda
Vi fick lite regn på oss och det var rätt kallt i vinden, men ändå skönt att röra på sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar