Sidor

torsdag 14 december 2017

Löprunda och snöfall

Idag har det verkligen snöat hela dagen. SMHI hade lovat en hel del regn med det blev snö. Dock ligger temperaturen strax över 0 grader, så det är väldigt blöt snö. Jag har jobbat hemifrån idag och satt djupt försjunken i arbete när jag upptäckte att klockan var närmare halv två och jag helt hade tappat bort tiden.

Jag brukar försöka komma ut och springa när jag jobbar hemifrån, för att få dagsljus, frisk luft och paus från jobbet. Idag blev det ju lite sent, men jag slängde på mig löparkläderna, tog med mig både Nelly och Selma och drog ut i snöfallet.

Vovvarna var jättelyckliga över att få springa och jag behövde inte direkt anstränga mig, de drog mig hela vägen... Jag fick hålla emot rejält i nedförsbackarna, men tog tacksamt emot draghjälpen i uppförsbackarna.

Jag hade Icebugsen på och de är ju lite tunnare i sulan än de skor jag brukar ha när jag springer, så det var bra att hundarna drog så att jag kunde springa med så lätta steg som möjligt för att inte springa sönder mig.

Det blev en kort men intensiv runda runt Obbhult och Nelly hängde på bra hela vägen. Hon blev knappt trött. Hon börjar bli en stor vovve nu!

Två draghundar i snön

Nelly lade sig ner, men trött var hon inte!
Jag hade bra kläder på mig och stördes inte så mycket av snöandet. Det finns inget dåligt väder om man har bra kläder:). Gäller alltså även när man springer. Det enda jag saknade idag var att jag glömde mina löparbrillor. Det blev en hel del snö i ögonen...
Snökläder
När vi kom tillbaka hem tyckte jag att hästarna inte behövde stå ute i snöandet längre, så jag tog in dem. De traskade lugnt och fint in idag och Lukas fick komma före mina knas-killar.

Lugna och fina hästar!
Ikväll har jag varit iväg på åkeriet och fakturerat. Det var faktiskt lite besvärligt att ta sig hem i snömodden, men tar man det bara lugnt så går det bra. Tyvärr regnar väl den här härliga snön bort inom kort, men jag hoppas få möjlighet att ge mig ut med hästarna i snön till helgen!

Snömoddiga vägar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar