Sidor

tisdag 12 maj 2020

Winter strikes back!

Ja, idag har det blivit vinter igen. På vägen hem från jobbet började det att snöa och det var endast ett par plusgrader ute. Inte kul att köra bil i med sommardäck! Men det gick bra och jag tog mig hem, även om det var i lite makligare tempo än vanligt. Det var svårt att höra ljudboken ordentligt när det haglade, vilka I-landsproblem jag har:)

Idag har det varit segare på jobbet. Haft möte i princip hela dagen och möten som suger energi. Gårdagens energitopp var som bortblåst. Fast kanske har jag för höga förväntningar, det kunde nog ha varit värre.

I alla fall så gjorde jag mat när jag kom hem och tog faktiskt en stund i soffan innan jag gick ut för att rida Bosse. Det slutade nämligen snöa och regna så vid sjutiden kom jag ut. Det var planerat ett pass i paddocken.

Solen sken på oss när vi kom ut och Bosse kändes positiv till en början. Jag skrittade fram i paddocken denna gång och vi jobbade sedan i skritt med volter, skänkelvikningar, halter och tempoväxlingar. Han svarade framåt, men kanske inte så alert som jag skulle vilja. Men jag kanske ska vara nöjd med att han faktiskt svarar framåt. Kvickheten behöver vi jobba på mer.

Han kom fram i trav efter lite extra drivning och till en början var han seg i traven. Det har han varit några gånger nu, vet inte varför. Men när han är sådan försöker jag rida så enkelt som möjligt. Varvet runt, något varv på stor volt, varvbyten ofta osv. Försöker lägga in ökningar på långsidorna.

Jag red också lite trav i nedsittning. Så jobbigt på honom. Känner inte riktigt att jag får till det som jag vill, hittar inte rätt takt och rörelse, men det får jag väl öva mer på. Gjorde skänkelvikningar i trav också och de går faktiskt allt bättre. Även öppna gick fint längs långsidorna. Vi gjorde några försök till tagen bakdel också och jag tror att Bosse börjar fatta vad det går ut på. Det är värre för mig att hitta rätt i ridningen, men det går långsamt framåt.

Vi red på bom-kombinationen några gånger också. Han var  lite slö och travade igenom, men några gånger fattade han galopp. Vi kom också i vänster galopp, men han satte inte det lika bra, blev fel in och därmed fel i hela kombinationen. Det är lite lustigt för vi kan rida på en bom på marken, det gör han hur lugnt som helst och sätter det varje gång, men finns det något annat bakom bommen eller om den råkar lämna marken så ska det rusas mot. Eller om vi tar det i höger varv. Jag behöver verkligen hjälp med hur jag ska börja med vår hoppresa så att Bosse får till tekniken och jag kan stödja honom på ett bra sätt!

Galopparbetet var riktigt fint idag! Vänstergaloppen var så fin! Jag lätt honom gå lite i förvänd galopp också och de två första gångerna bröt han av på kortsidan, men på tredje försöket fick jag runt honom ett helt varv i förvänd galopp. Så duktig! Vi körde även höger galopp, den börjar också arta sig och det blir mindre spring och mer kontroll. Den förvända orkade han dock inte hålla i. Men någonstans måste man ju börja!

Överlag är jag nöjd med dagens pass, fast lite missnöjd med att hoppningen inte gick som jag tänkt. Men som sagt, jag behöver ta hjälp och det kommer vi att börja med på torsdag.

Lite sol till en början

Inget regn trots mörk himmel...


...förrän vi var nästan klara, då kom snön

Jag tycker att det funkar bra med planeringen i Equilab, det blir svårare att bara skita i det och det är enkelt att starta det planerade passet samt att skriva mer om hur det har gått. Texten som jag skrev in vid planeringen ligger ju kvar så det är bara till att fylla på med hur det har gått.

Imorgon ska båda få en kort runda så jag tänkte faktiskt testa att rida Bosse med Pelle som handhäst. Hoppas att det ska gå bra. Pelle är ju snäll att leda, så det borde ju funka tycker jag. Bara jag lyckas hålla koll på Bosse så att han inte ska käka upp Pelle...

2 av 10 pass avklarade denna vecka!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar