Sidor

söndag 17 maj 2020

Tillbaka på Pelles rygg!

Vilken lördag det blev igår! Vädret var inte jättebra, storm och faktiskt några droppar regn på förmiddagen så jag bestämde mig för att städa huset och skickade ut Magnus att jobba på ett verktyg att sladda paddocken med.

När jag var klar med städningen gav jag mig ut och hämtade hästarna. Nu var det dags att sitta upp på Pelle efter hans två hältor och känna på hur han kändes.

Han har fortfarande lite vinterpäls kvar och jag skrapade bort en hel del päls. Han gillar ju att rulla sig i jorden, så han blir rätt dammig, men går ändå att få hyfsat ren med lite borstning och pälsglans...

Pelles blank rumpa

Det blåste som sagt rejält igår och det var nästan så att jag höll på att blåsa av hästryggen på vissa ställen. Vi skrittade försiktigt bort mot Obbhult. Han kändes fräsch, men har något otalt med asfalten. Vill gå i dikena istället av någon anledning och blir lite stapplig på asfalten. Såhär har han inte gjort förut. Men jag märkte av det även när jag gick med honom tidigare i veckan.

Han skrittade på bra ändå, var framåt och pigg. Och så skönt att han hanterar blåsten så bra. Han bryr sig inte så mycket om det, utan håller sig lugn och sansad.

När vi vände in på banvallen ville han trava så det fick han och jag tyckte att han verkade fräsch även i traven. Han travade på rätt bra och ville framåt när vi travade längs grusvägen. När vi närmade oss Linnarp fick vi sådan motvind att tårarna bara sprutade och jag tror att han ville galoppera där, men jag höll emot lite. Planen var ju egentligen att vi bara skulle skritta.

Men härligt ändå att han kändes pigg och fräsch. Sedan får vi se var den där stelheten tar vägen framöver. Nu har jag i alla fall konstaterat att det går att rida honom och att han inte längre är halt.

Pelle och hans yviga man

I morse syntes inget av någon stelhet när han sparkade bakut och galopperade ut i hagen i alla fall :)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar