Sidor

söndag 10 maj 2020

Bosse paddock

Efter hundpromenaden gick jag in och drack en kopp te, samt laddade min Garmin-klocka. Jag var lite osäker på ifall jag skulle orka rida och det såg ut som om det skulle börja regna när som helst. Men till sist släpade jag mig ut och började med att sätta upp en övning i paddocken. På ena långsidan bommar på tre ställen, varav den i mitten låg en bit in från spåret så att jag skulle kunna göra skänkelvikning mellan dem. Och så satte jag upp en galoppbom-kryss-galoppbom på andra långsidan. Perfekt kombination dressyr och hoppning alltså!

Såklart var hästarna allra längst bort i sommarhagen och de tänkte minsann inte komma när jag ropade på dem utan jag fick gå hela vägen och hämta dem. De hade faktiskt varit tillbaka i vinterhagen och druckit vatten så de har nog rört på sig bra idag trots allt. De verkade väldigt nöjda med att gå på bete i alla fall.

Längst bort i hagen!

Dagens övning

Eftersom Bosse gick ett rätt hårt pass igår i skogen så hade jag inte så stora krav på honom idag. Mest att han skulle gå framåt och så ville jag testa övningarna lite smått. Vi började med att skritta en kort runda för att värma upp och då var han minsann så himla pigg, vilket gick över när vi kom in i paddocken. Lite lägre tempo, men han jobbade ändå helt OK. Vi började med skritt i skänkelvikningsbommarna och han gjorde det grymt bra! Han har börjat svara på sidförande skänkel på ett mycket bra sätt (äntligen!) och han gjorde precis som jag ville. Kanske kunde mitten-bommen ha legat lite längre in för att få mer tvärning. Men i traven blev det ju per automatik svårare så då kändes det som om bommen låg tillräckligt långt in.

I traven var han lite seg i början, men jag fick igång honom bra till sist. Vi red lite volter och tempoväxlingar innan vi tog bommarna i trav. Även i traven var han fin i skänkelvikningarna och jag var nöjd med honom.

Vi fattade höger galopp och då ville han inte gå hela varvet runt i volten utan jag fick kämpa lite med det innan han gav sig och galopperade på. Däremot var han väldigt fin i galoppen och kunde galoppera väldigt lugnt i högergaloppen också. Vi körde även lite vänster galopp, men det märktes att han var lite trött efter gårdagen och efter att ha gått och ätit gräs hela dagen, så jag tog det lite lugnt med honom.

I vänstergaloppen gjorde vi skänkelviksövningen och det gick faktiskt över förväntan! Han var så duktig! Han var dock lite seg över krysshindret, så det gjorde vi bara ett fåtal gånger innan jag tyckte att det fick vara nog för idag.

Jag är ändå nöjd med att han är såpass fin som han var idag trots lite sliten kropp. Det bådar gott inför framtiden! Det kommer mer och mer arbetsvilja och det är så kul! Imorgon blir det vila för honom och sedan blir det förmodligen ett pass i paddocken på tisdag inför torsdagens träningspass.

När vi var klara skrittade vi av lugnt och fint och sedan stod han mest och sov på stallgången när jag gjorde i ordning honom efteråt.

Hästarna fick hö och lite kraftfoder och så får de stå inne i natt. Jag tycker att det är lite kallt ute ännu för att det ska vara trevligt för dem att vara ute på nätterna. Men det blir ju mindre jobb för mig på morgonen, bara till att släppa ut dem direkt i hagen och sedan mocka!

Avskrittning på trött häst




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar