Sidor

torsdag 14 maj 2020

Hoppträning!!!

Ja, eller kanske markarbetes-träning är det rätta ordet, men idag har i alla fall Bosse och jag tagit oss över små hinder med hjälp av tränare!

Men för att börja från början så såg det ut såhär när jag vaknade i morse:

"Sköna maj"

Återigen en frostnatt och mer snö! Jag blir galen! Jag vill ha värme nu! Kunna rida i T-shirt och ligga på altanen och sola! Men nej, det går inte. Än i alla fall!

Men under dagen blev det lite mer drägligt, även om det blåste bra när jag kom hem från jobbet och det kändes kallt att rida till ridhuset.

Idag skulle vi göra lite bommar och teknikövningar och jag var lite lätt nervös för detta. Varför vet jag egentligen inte. Jag tvivlar väl på min förmåga och lite på att Bosse håller sig på fötterna när han hoppar.

Men i alla fall så värmde vi upp i samtliga gångarter och han var ganska ok. Lite seg på framåthjälperna. Han svarar framåt, men det tar liksom en liten stund innan det händer något. Jag behöver rida mer bestämt och begära snabbare svar, så det övade jag lite på.

Vi började sedan med travbommar på båda diagonalerna så att vi kunde rida på en åtta. Efter bommarna gjorde jag lite olika saker, någon volt, övergång till skritt och sedan trav igen, galoppfattningar. Han taggade till lite mer över travbommarna, men var lite småtjurig i galoppen och framåtbjudningen var inte där till 100%.

Men sedan satte Charlotte upp kryss med travbom på diagonalerna och då galopperade han över och galopperade på efter också. Bröt av till trav och tog nästa kryss på diagonalen.

Sedan frågade Charlotte hur det var med att rida på med galoppbom före hindret. Jag sa att det blir svårt för att han gärna drar iväg mot hindret då, men att en ensam galoppbom brukar gå bra i vänster galopp.

Vi fick då rida på volt med en galoppbom vilket inte alls gick bra till en början i vänstervarvet eftersom han inte ville gå fram. Men efter några gånger blev det bättre och vi testade även i höger varv. Där gick det mycket bättre än väntat och han gjorde det faktiskt bra! 

Sedan skulle vi ta galoppbommen och sedan runt på volten och vidare i galopp över diagonalhindret (som var väldigt lågt). Första försöket var jag asrädd och Bosse bröt av, men vi testade igen och då gick det bra. Han ville springa på mot hindret, men jag fick stöd av Charlotte att hålla emot istället för att låta honom gå iväg. 

Sedan körde vi detta på åttan igen. I galopp. Då taggade Bosse till och tyckte att det var kul och satte alla galoppfattningar klockrent. Han landade nämligen i fel galopp varje gång,  men jag bröt av och fattade ny galopp.

Även om det är lite hej och hå och jag inte riktigt kan ge bra stöd fram till hindret så  kändes det ändå som om det gick rätt bra. Detta var ju första gången sedan 2010 som jag rider en lektion innehållandes bommar och småhinder så det är ju ett tag sedan för oss båda två!

Men jag insåg väl till sist att det inte var så farligt och när Bosse var så framåt och fin passade jag på att jobba lite med galoppfattningarna och sedan traven som blev väldigt fin.

Kommande vecka ska vi träna på att hoppa i galopp så att jag kommer ifrån de där hjärnspökena och kan bli bättre på att stötta Bosse så att han kan hoppa bättre. Jag tycker att de övningar vi gjorde var bra och de är lätta att göra här hemma i paddocken också.

Även om det var med lite skräckblandad förtjusning, så var det ändå kul att få komma igång lite med hoppningen igen! Och jag ser fram emot att få utvecklas där också!
På väg hem efter träningen!


Min fina kille!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar