Sidor

söndag 17 maj 2020

Stalldörr och uteritt på Pelle

Idag när jag kom ut i stallet efter frukost för att rida höll Magnus på att montera bort den gamla stalldörren. Idag skulle nämligen Christoffer och hans kollega komma och installera den nya dörren. Så spännande! 

Gamla dörren borta!

Här ligger den!

Jag gick och hämtade hästarna i hagen och de förstod genast att något ovanligt var på gång. Såklart var det jätteläskigt att gå in i stallet när inte allting såg ut som det brukar! Jag ställde Bosse i Pelles box ifall grabbarna skulle komma innan jag hade ridit Pelle så att inte Bosse som står närmast dörren skulle äta upp dem...
Gott om plats!

Jag gjorde i ordning Pelle och tog en uteritt med honom. Fortfarande blåsigt idag, men kanske lite lugnare än igår på sina ställen. Vi skrittade förbi Kullagården och sedan ner förbi Hulegården och ut på gärdsvägarna. Han var pigg och fräsch även idag, travade på fint. Dock har han fortfarande problem med asfalten, fattar inte vad det är som är fel. Han vill inte gå i kanten, utan helst mitt i vägen. Det var ju ingen bra idé, speciellt inte när det var så mycket trafik som idag!

Men det blev i alla fall en fin tur. Känns som om jag kan börja rida igång honom "på riktigt" nu. Jag får se hur jag lägger upp veckan med honom, kanske ett pass i paddocken snart för att känna på honom där.
Vy från Pelles härliga rygg!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar