Sidor

torsdag 7 maj 2020

Torsdagsträning med Bosse

Torsdag idag och dags för veckans träningspass för Charlotte.

Pelle verkar har tagit över Bosses roll som olycksfågel och i tisdags kom han in och var halt på höger framben. Han har ju varit halt på vänster fram tidigare och verkade ok efter den hältan, men nu har han alltså lyckats göra något med andra frambenet. Han var svullen på baksidan av skenbenet så han har fått lite behandling med liniment. Hoppas att han blir bra snart! Han såg i alla fall något bättre ut idag!

Bosse och jag gav oss iväg till Linnarp vid sjutiden och vi fick träna på utebanan för första gången, vilket han tyckte var lite spännande. Dock var han lite seg i början, både i skritten och traven. Kanske lite okoncentrerad för att han kikade på saker och ting runt paddocken.

Vi värmde upp i skritt och trav medans ponnygruppen som var före oss avslutade sin träning och sedan fortsatte jag att värma honom med lite tempoväxlingar i traven, växling nedsittning och lättridning och så gjorde jag lite övergångar för att få honom lite mer på hugget framåt. Vi tog lite galopp också i båda varven, men han var lite svårfattad där. Men han galopperade på bra när han väl gjorde det.

Vi red lite öppnor i traven, någon skänkelvikning, lite volter. Övade på att ställa och böja på volterna för att testa att han var följsam. Han var rätt fin idag faktiskt, något sur vid något tillfälle, men jag fick fram honom direkt och han sparkade aldrig, så det var helt klart mycket bättre än vanligt!

På slutet fick vi testa på sluta. En övning som jag nog egentligen aldrig har gjort på "riktigt". Charlotte förklarade hur det skulle gå till och jag fick lära mig att öppnan öppnar volten, medan slutan sluter volten, så ur kortsidan skulle jag tänka att volten fortsätter med framdelen på spåret, böjning och ställning inåt och så in med baken innanför spåret. Sjukt svårt! Jag lyckades ganska bra i högervarvet, men när jag skulle göra samma sak i vänster varv började vänsterhanden trycka över till högersidan och innerskänkeln slutade att fungera och allting blev rent koordinatoriskt sjukt svårt!

Jag övade lite på volten i skritt för att försöka hitta hur det skulle gå till och på slutet gick det väl något bättre, men som sagt, så jäkla svårt! Och jag var helt mör i mina stackars höfter efteråt! Bosse var dock snäll som lät mig hållas, jag gjorde det verkligen inte lätt för honom! Och i högervarvet vill han ju svänga ut med bakdelen så där blir det ju svårt för honom bara att få honom att spåra, så det blir ju som en lättare sluta för honom. Kul övning, men svår!

Men jag kände mig väldigt nöjd med honom idag, för när vi jobbade i traven på slutet innan vi började med slutorna så fick jag verkligen bjudning på honom och fick nästan hålla emot för att det blev lite för mycket energi. Men då är det ju så mycket lättare att jobba med honom för då svarar han ju på allt, händer, säte och skänklar! Och det är ju riktigt kul att rida honom då!

Eftersom Pelle nu är skadad och det lär dröja innan han kan gå några träningar igen så beslutade jag mig för att rida Bosse varje torsdag, men variera så att vi kör lite enklare hopp-/teknikträning med honom varannan gång. Så nästa torsdag ska vi testa på detta. Ska bli så kul! Men lite nervöst! En utmaning för mig, men också för Bosse att hitta sin hoppteknik igen.

När vi skrittade hem var det en helt magisk kväll, lugnt och stilla och en massa fågelkvitter. Vi fick också uppleva en nära-räv-upplevelse. Den var som närmast bara tio meter ifrån oss, men jag misslyckades med att fånga den på bild. Bosse tittade på den, men brydde sig inte så mycket om den. Cool kille!

Vacker kväll på vacker häst!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar