Sidor

söndag 10 maj 2020

Aktiv lördag!

Igår var det lördag och vi vaknade upp till strålande solsken och lite varmare klimat. Jag fick en oerhörd lust att springa så när jag hade fixat stallet tog jag ut vovvarna på en löptur. Det var inte riktigt planerat, men ibland får man agera på den lust som faller på.

Vi tog banvallen ut till Tvååkersvägen och sedan in i Linneskogen. Det kändes bra att springa, hundarna var på hugget och koncentrerade sig framåt. På vägen upp i Linneskogen sprang en hare framför oss, vilket gjorde att jag fick tacksam draghjälp upp för hela backen:) Annars brukar de ju dra som mest när vi springer nedförs och jag inte har någon nytta av draghjälpen.

Det var helt underbart att komma ut och spring på morgonen. Tom mage och lätt kropp! Det var  nog första löppasset i t-shirt för denna säsong, men det var faktiskt lite småkallt i vinden. 6 km räknade vi in på löparkontot!

Löparhundarna
På förmiddagen hade jag bokat tid med Emelie hos henne för att vi skulle ut och köra lite mountainbike i Falkenberg där de har en dedikerad slinga. Jag fick låna Mattias cykel och vi gav oss iväg i det fina vädret. Jag har aldrig kört på det sättet i skogen förr, så det var lite spännande. Jag hade lite föreställningar om hur det skulle vara, jag har ju sett var de kör Bockstensturen någonstans i Åkullaskogarna, men detta var ju betydligt snällare. Det var såklart lite utmanande på sina ställen med stenar och rötter och kluriga nedförsbackar som jag gick i eftersom jag inte riktigt kände mig helt överens med cykeln. Det blir ju lite annorlunda med dämpningfram osv. Men det var grymt kul i alla fall! Kul omväxling till vanlig cykling.

När vi hade kört ett varv på slingan körde vi en asfaltsrunda ner mot havet. Ringsegård, Grimsholmen och tillbaka. Det var verkligen jättehärligt att cykla och det är ju en motionsform som jag gillar! Och något jag borde göra oftare! Kanske ska jag cykla till och från jobbet någon gång, vi får se. Kul är det i alla fall!

När vi var klara bjöd Emelie på lunch och vi käkade och snackade lite innan jag vände hemåt. En mycket trevlig dag!
Cykelrundan




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar