Sidor

lördag 23 maj 2020

Uteritt och fredasmys

Igår fick jag hem ett litet paket från Horze. Det innehöll två par Uvex-handskar, de svarta heter "Sumair" och är verkligen supertunna! Jag testade dem när jag red Bosse och det kändes som om jag red utan handskar, jättesköna och fina sommarhandskar! De blå heter "ventraxion" och är också väldigt sköna.

Många gillar Roeckl-handskarna och de är väldigt populära,  men jag har aldrig lyckats få ett par sådana att hålla mer än två ridturer och eftersom de är rätt dyra så håller jag mig undan dem. Uvex, däremot håller i alla fall minst en säsong, speciellt om jag har några par så att jag kan variera.

Uvex Sumair
Uvex Ventraxion

Bosse fick också en omgång benskydd från Lemieux, ett märke som är nytt för mig. Han har alltid haft Eskadron och det fick han en ny omgång av förra året om jag inte minns fel, det känns i alla fall som att det inte var så länge sedan, men bakbenskydden är redan lite trasiga och han blir så fruktansvärt varm av frambensskydden. Dessa nya skulle vara lite ventilerande, men jag är lite tveksam till den funktionen...

Bakbensskydden var lite högre än han är van vid och han gillade inte det till en början och gick och lyfte bakbenen onormalt högt, men det gick över rätt snabbt och han kunde både trava och galoppera med dem:)

Vi red en lite kortare runda igår än jag hade planerat, det blev Linneskogen. Vi travade nästan hela banvallen ut till Tvåkkersvägen och han kändes glad och fin. Faktum är att han har generellt blivit mycket gladare den senaste tiden och igår var han inte ens irriterad när jag sadlade honom. Det är jättemärkligt! Och bra såklart! Det är ju så mycket enklare att jobba med en glad häst än en sur och motvillig! Jag funderar på ifall vi, efter allt arbete jag har lagt ner på honom, har hittat arbetsviljan hos honom eller om det är för att han nu enbart äter gräs om dagarna och inget annat foder. För det har ju hänt nu, sedan de började gå på gräs.

Jag hoppas att det är det första alternativet och att han har kommit på att det är ganska kul att få jobba på banan samt gå i skogen. Skogen har han ju gillat bra länge nu, så det är väl inte helt kört att han skulle kunna börja gilla ridbanan också....

När vi vände upp i Linneskogen var det i galopp och han galopperade jättefint! Han är så balanserad och stark i galoppen nu! Det är en fröjd att få galoppera honom! Det är ju några höjdmeter upp där så han blev rätt andfådd och flåsade på rätt rejält när vi skrittade upp för den steniga backen.

Vidare genom Linneskogen var han fin och vi avslutade med en galopp innan vi kom fram till Spekås. Solen hade gått i moln, men det var behaglig temperatur och det var t-shirt som gällde för min del. Första uteritten i år i t-shirt!
Ute på tur

När vi kom hem svampade jag av honom innan jag släppte ut dem i hagen igen. Bosse knaprade på den nya saltstenen jag köpt och sedan tog han en rejäl rullning i den dammiga jorden.

Sedan kunde fredagskvällen börja och jag bar ut en låda kräftor och Prosecco i växthuset. Jag är verkligen ingen skaldjursälskare och jag behöver saker som majonnäs och citron för att döva skaldjussmaken, men Magnus lärde mig att skala de där kräftorna. Ett jäkla jobb för rätt lite mat! Efter tre stycken var jag nöjd. Inte sugen mer än så. Men det var mysigt att sitta i växthuset och käka och snacka om veckan som gått!
Skål!


Inte så god heller egentligen...

Jag tycker fortfarande att skaldjur är rätt överskattat, men jag äter det för att Magnus gillar det och vill ha det emellanåt!

Jag tog en dusch och sedan gjorde jag i ordning lite mat. Magnus hade köpt kattfisk, något som jag aldrig tillagat tidigare. Hittade inte jättemånga recept, men fisk är ju ganska enkelt, på med lite kryddor, blanda ihop lite creme fraiche och på med Västerbottenost, in i ugnen så blir det gott! Och det blev det även denna gång! Till och med jag gillade denna fisk! Kan verkligen rekommenderas!

Det blev en fin fredagskväll. Skönt att vara ledig och inte behöva stressa med någonting. Framför allt skönt att vi både har lördag och söndag kvar innan det är dags för ny vecka och nya möjligheter!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar