Sidor

söndag 17 maj 2020

Nya vägar för Bosse

Efter Pelle var det Bosses tur att få komma ut. Långrunda i skogen stod på schemat och jag hade planerat att rida vid Grimsjön och sedan vidare mot Bexells stenar.

Han var på hugget, väldigt pigg och framåt. Kul! Han var lite tittig på några saker, men gick på framåt. Ända tills vi kom till en ardennerhingst som stod och flåsade på oss. Jag tror att han blev rädd på riktigt där och kände sig trängd!

Hingsten stod i en hage intill vägen och bröstade upp sig och Bosse vägrade gå förbi, men han kikade åt andra hållet istället. Inte förrän hingsten vände och stack iväg åt andra hållet valde Bosse att gå framåt. Sedan höll jag andan medan hingsten galopperade runt i sin hage och såg ut att vilja rymma, vilket han lyckligtvis inte gjorde!

När vi hade passerat där kunde vi i lugn och ro fortsätta in mot Grimsjön. Trots blåsten var det ändå härligt att komma ut och trampa lite nya marker. Jag gick ju denna runda med hundarna för ett par veckor sedan, men jag har aldrig ridit den.

Grimsjön till höger

Välskyltat i skogen!

Vi galopperade upp för en rätt rejäl backe, Bosse blev andfådd, men hade bra bjudning framåt och fortsatte så länge jag bad honom om det. Uppe på höjden ansluter en lite smalare stig in i skogen, så mysigt!
Fin skogsstig!

Sedan kom vi ut på vägen mot Bexells igen. Vi utforskade även en annan mysig grusväg som tyvärr var dead end, men kul att kolla alla dessa grusvägar!
Älskar alla dessa fina grusvägar!

Uppe vid Bexells vände vi hemåt och galopperade upp på nästa berg för att sedan skritta hemåt genom den magiska bokskogen. Det är verkligen så vackert just nu!


Magi!

Under hela rundan fick Bosse gå lite öppna och skänkelvikningar. När vi är ute i skogen har han bättre bjudning än på ridbanan och svarar också mycket bättre på mina hjälper. Jag hoppas att lite sådan träning ute gör det lättare på banan sedan så att han kan finna lite arbetsvilja där också. För när vi rider ut såhär så är han positiv hela vägen, öronen framåt precis hela tiden och han verkar tycka att det är livet att vara ute i skogen och busa. För varje gång vi är där blir han ju också starkare, vilket förhoppningsvis gör det lättare för honom att jobba hemma också.

När vi var klara så hade Magnus fixat en ny paddocksladd/jämnare och gjort i ordning i paddocken. Det blev himla fint resultat, tycker jag!
Jämnt och fint underlag!

Så idag ska vi köra lite samma övningar som vi gjorde hos Charlotte i torsdags. Först travbommar, sedan hoppning. I galopp...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar