Sidor

torsdag 21 maj 2020

Ledig torsdag!

Nu är det Kristi himmelfärdshelg och jag är långledig, så jäkla gött! Men Den kortvecka jag såg fram emot på jobbet blev helt hysterisk! Fem dagars arbete skulle göras på tre dagar och gårdagen var fylld av akutgrejer och saker som skulle ordnas till höger och vänster. Dagens sista möte fick jag gå ut ifrån tre gånger för att ta hand om andra saker. Så irriterande!

Men till sist kunde jag i alla fall lämna jobbet och jag landade hemma strax innan sju på kvällen. Helt slutkörd! Magnus var iväg så jag fick grilla själv och sedan tog jag en runda med hundarna för att rensa huvudet. Hästarna stod inte vid grinden när vi kom tillbaka så de fick spendera årets första natt ute.

Idag vaknade jag tjugo över sex och kände mig utvilad. Jag låg och kollade lite mail och Insta och annat så jag kom upp först strax efter sju.

På dagens plan stod att måla stalldörren på insidan.

Målarkläder på g!


Jag började med det tråkigaste; att maskera allting som behövde maskeras. Trist, men det blir bra och är välbehövligt för en darrhänt person som mig.


Maskering pågår

Jag fick målat hela dörren på insidan och det blev riktigt bra. Dock har ett gäng insekter trampat runt och fastnat i färgen så de får jag väl ta bort imorgon innan jag målar den en andra gång.

Efter målningen fick Selma följa med in och duscha. Jag tvättade också öronen på henne så att de blev fina. Jag skulle nämligen klippa henne. Hon fick torka i solen och jag lade mig och solade för första gången i år. Så jäkla underbart! Äntligen äntligen lite riktig värme!

Jag tyckte inte att det tog så mycket så jag låg i rätt så några timmar. Men sedan insåg jag att jag hade blivit rätt rosa ändå:). Men skit samma, det var ju så underbart att ligga i solen!

När jag var klar med solandet hämtade jag hundklippmaskinen och började klippa Selma.
Lurvhunden!

Jag började med att klippa henne ståendes i skottkärran, praktiskt att samla upp all päls, men jag km inte åt överallt. Jag klippte henne över ryggen och runt om och i öronen så att det inte ska bli så mycket skräp i dem. Jag släpade sedan ut henne på gräsmattan för att klippa benen och under magen. Hon blev så fin så! Pälsen var ju så grymt lång!

Nyklippt!


Så fin vovve!


Så mycket päls!

När jag tömde skottkärran med päls på gödselstacken stod hästarna vid grinden och jag såg att de hade vält omkull en av vattenbaljorna. Så jag släpade ut slangen och fyllde på. De var så gosiga och snälla båda två och stod där och myste med mig och med varandra!

Eftersom de verkade vilja komma in tog jag in dem och bytte till ridkläder. Pelle fick ett dressyrpass i paddocken. Han var lite seg och konstig idag. Kändes stundtals rätt knackig och stundtals rätt fin. Jag red lite i alla gångarter, stora volter, skänkelvikningar och öppnor och slutor. Slutor kan han ju så det gick lite bättre än när jag försökte med Bosse. Vi avslutade med en kort skrittrunda.
Finhästen

När jag var klar med Pelle fick vi besök av Torgny och Lilian. Vi fikade på altanen (premiär!) och sedan startade Magnus grillen. Jag fick lite panik eftersom jag skulle vara hos Charlotte och träna kvart över sju och köttet inte var klart förrän tjugo över sex. Jag fick slänga i mig maten och springa ut och göra i ordning Bosse.

Han stod och gnäggade medan vi fikade och åt, jag som trodde att de skulle stå och vila, men icke!

Jag gjorde snabbt i ordning honom och vi skrittade iväg. Idag stod det hoppträning på schemat!

Han var pigg när vi skrittade iväg och även när vi värmde upp i paddocken. Han var framåt och glad, svarade på hjälper som han skulle. Han var riktigt fin! Tog galoppfattningarna när han skulle och galopperade på fint!

Vi började med tre travbommar, travsträcka och tre travbommar igen på ena långsidan. Han var superfin! Jag fick jobba lite extra i högervarvet för att han skulle släppa igenom och bli mjuk i sidan och sedan fick jag göra lite serpentiner och då blev han bättre i sidan. Men han jobbade så himla bra och han var så positiv. Han lyssnade på alla hjälper som han skulle.

De tre sista travbommarna blev ett hinder med travbom framför och han hoppade först i trav och sedan blev det galopp. Han landade i höger, men jag bröt av och fattade supersnabbt rätt galopp, han tog verkligen skänkeln direkt!

Det roliga är att jag rider utan sporrar nu eftersom han fick skav av dem och nu svarar han mycket bättre på skänklarna. Lite märkligt, men så är det. Och han är så jäkla sammarbetsvillig!

På andra långsidan satte Charlotte upp en fem-och-en-halva, som egentligen var en sexa då hon hade sex meter mellan travhindret och hopphindret. Det visade sig att det blev ett riktigt bra avstånd för honom och han behövde inte kämpa för att få plats. Så det går jag ta med mig hem också när vi tränar här hemma.

Till sist ställde Charlotte ett fristående räcke på diagonalen som vi skulle komma i galopp på efter sexan. Första gången blev det trav. Jag bromsade lite för mycket och han travade över. Nästa gång fick jag hjärnsläpp och stannade. Men sedan gav jag mig fan på att jag skulle ta det i galopp.

Och jag blir så trött på mina hjärnspöken. Bosse är så himla fin och hoppar i alla lägen, alltid framåt, tittar aldrig på någonting utan vill bara hoppa. Det finns ingen anledning för mig att tveka!

Vi körde några gånger till och det gick bättre och bättre och sedan lade vi till travserien efter diagonalen.

Bosse var så himla fin! Han var så glad genom hela passet och svarade superbra på allting jag gjorde. Så himla kul! Äntligen börjar jag få lön för mödan, för all tid och energi jag har lagt ner på honom de senaste åren. Äntligen har jag en häst som vill och som gör det jag ber om!

Jag är väldigt glad över att han är så okänslig som han är. Han bryr sig överhuvudtaget inte om ifall jag tvekar, utan han vill hoppa alla hinder som ställs framför honom. Det enda jag behöver göra är att lita på honom och på mig själv. Lita på att jag kan ta honom fram till hindret på ett schysst sätt. 

Det var verkligen ett superkul pass och på söndag ska vi öva hemma. Det är ju så kul att hoppa en sådan här fin häst!

På väg hem!

Han blev väldigt svettig och jag duschade honom efteråt. Han var så nöjd med det och stod bara och njöt.


Nyduschad!

Sedan ledde jag ut dem i hagen. Pelle var laddad och de galopperade iväg i full fart när jag släppte dem. Så glada killar! Och det blir ännu en natt ute för dem i natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar