Sidor

lördag 14 december 2019

Regnig lördag

Usch, vilket tråkigt väder det är just nu! Jag vaknade inte förrän halv åtta i morse, ovanligt sent för att vara jag. Jag fixade stallet och sedan åt jag frukost och därefter tog Selma och jag en promenad.

Vi gick i Linneskogen och ut vid Gamlens gård. Sedan vidare ner mot Torstorps gård och förbi Svantes nya fina ridhus. Vi kom ut vid Källäng och så vände vi kosan hemåt via banvallen. När vi närmade oss skogsdelen av banvallen såg jag en älg som stod i en hage och glodde på oss.

Selma var halvintresserad av älgen och jag hade släppt henne om vi inte hade mött en person som också var ute och gick med sin hund. Älgen fick fart och kom plötsligt ut på banvallen. Den gick några meter mot den andra personen och sedan gick den in i skogen mot Linneskogen. I lugnt mak. Selma brydde sig inte så mycket.

Vi kom hem och jag gick in och tog en kopp te innan jag tog in hästarna för att rida Pelle. Det var lite småspännande eftersom jag hade planerat att rida där vi såg älgen. Han avskyr ju älgar så jag hoppades att den hade gått vidare långt bort från där vi skulle vara.

Pelle var lite långsam till en början i vanlig ordning, men han piggnade till när jag tog tyglarna och styrde in honom på banvallen. Han var lite tveksam, men när vi hade passerat den forsande bäcken fick han trava. Han travade på bra. Reagerade inte där älgen hade gått. Vi travade vidare och sedan blev det lite skritt.

Nu har underlaget äntligen satt sig efter att någon körde dit 0-100-grus i somras och det är något slätare. Därför kunde vi galoppera en bra sträcka. Han galopperade fint, men när han skulle frusta höll han på att snubbla och gå omkull. Jag fick fångat upp honom och saktade av till trav och han höll sig på benen som tur var.

Vi red ut på Tvååkersvägen, blev omkörda av ett antal bilar som hade väldigt bråttom, men Pelle är som tur är stabil när det kommer till alla typer av trafik.

Vi gick in mot Linneskogen och travade på grusvägen innan vi fattade galopp och galopperade upp i skogen. Han blev rätt andfådd och fick sakta av i backen, vilket var tur, för när vi kom lite längre upp möte vi faktiskt två andra ryttare. Jag har nog inte mött någon ryttare sedan i somras. Helt otroligt! Speciellt när det regnade!

Vi skrittade vidare upp i Linneskogen och sedan hemåt mot Spekås. Han var snäll och cool hela vägen. Kändes kanske lite matt, men han kämpar ändå på bra och verkar tycka att det är kul att få komma ut.

Det regnade hela vägen men jag höll mig torr tack vare min fantastiska trenchcoat från Uhip. Den är grym och jag var helt torr under!

När vi kom hem fick hästarna kvällsmat och jag passade på att göra rent lite utrustning. Viktigt när det regnar så att inte lädret blir förstört.

Blöt Pelle efter ridturen denna regniga lördag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar