Sidor

söndag 8 december 2019

Lurviga hästar - igen!

Idag är det riktigt busväder ute. Det regnar och blåser. Detta hade SMHI förutspått så jag var beredd på det och därför planerade jag att klippa hästarna på förmiddagen.

Deras päls har verkligen växt ut och de har blivit ordentligt lurviga båda två. Det är ändå inte så länge sedan jag klippte dem, bara fem veckor. Jag hoppas verkligen att jag slipper klippa dem igen denna säsong!

Jag började med Pelle och han tog det hela med ro. Han stod mest och njöt av att bli klippt. Jag testade mina nyinköpta skär. De var helt OK att klippa med, men jag undrar om inte de gamla är bättre. Jag kanske hade fel spänning på dem...

Det var i alla fall lättare att klippa nu när "mallen" var klar sedan förra gången. Jag ändrade inte klippningen, utan tycker att det räcker med att klippa täckesklippning. Pelle blir förvisso jättevarm i sin långa päls under sadeln, men det är helt ok. Nu när det är flera plusgrader behöver de ju inte ha täcke på sig inomhus i alla fall och det är rätt skönt.

Rätt mycket päls som har växt ut!

Det obligatoriska före-fotot

Och efter-fotot
Som vanligt blev det mycket päls på golvet...

Pelles avklippta päls
Det tog knappt en timme att klippa Pelle och sedan var det dags för Bosse. Även han tog det hela med ro. När jag klippte honom på halsen sänkte han den såpass mycket att jag kunde klippa ända upp till mankammen. Men jag tog ändå pallen när jag skulle detaljklippa eftersom det var lite svårt att se ändå.

Bosse före klippning
När jag klippte magen skulle han stå och skrapa lite. Han är nog lite känslig om sin mage efter veckans kolikanfall. Men han stod ändå snällt mesta delen av tiden, så det var lätt att klippa även honom.

Bosse nyklippt
När hästarna var färdigklippta gick jag ut med hö i hagen och släppte ut dem i stormen. De verkade nöjda över att få komma ut. Det har ju varit måttligt med utevistelse denna vecka pga Bosses kolik, så de blir så glada när de får komma ut.

Det blir ingen ridning idag pga vädret. Känns onödigt att ge sig ut när det blåser runt 20 sekundmeter. Även om jag kallar mig allvädersryttare, så går ridning i storm bort även för mig,

Nu hoppas jag på en bra kommande vecka och att det ska gå att rida som planerat. Pelle och jag ska rida tredje träningspasset för Charlotte på torsdag så det ser jag fram emot. Hoppas hinna rida på tisdag också så att vi får lite egen träning mellan träningarna också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar