Sidor

lördag 7 december 2019

Lördag

Idag var det lite regnigt till en början och det blåser rätt rejält. När hästarna kom ut var det dock uppehåll och solen började titta fram. Så härligt!

På förmiddagen lade jag lite tid på att börja mocka sommarhagen. Det är ett jäkla evighetsjobb känns det som, men det blir så fräscht i hagarna och Bosse har mindre mask än någonsin tidigare. Så det gör helt klart nytta!

Vid lunch tog jag in hästarna och började med Bosse idag. Planerade en kortare och lite lugnare runda med tanke på hans kolikanfall tidigare i veckan.

Han var väldigt pigg idag och ville trava mest hela tiden, så nu verkar han vara helt återställd, vilket är skönt. Solen sken på oss och vi fick en mysig runda!

Sol!
När jag kom ut med Pelle hade solen försvunnit och vinden blåste rakt igenom allt kändes det som. Planen för Pelle var styrketräningsrunda vid Bexells stenar och Valasjön.

Han var lite spooky genom skogen innan vi kom fram till grusvägarna, men han gick framåt och vände aldrig, även om han var på väg flera gånger. Han blev lite taggad på grusvägarna. Det är ju andra gången han går där så han visste ju var man kunde trava och galoppera. Jag var lite försiktig då jag såg att det fanns fler hästar i skogen. Vi mötte några som var ute och gick med en shettis och en unghäst, men några andra såg jag aldrig till.

Det var första gången Pelle fick gå rundan där vi red runt och tillbaka genom skogen, men han ville ändå galoppera när vi vände upp från sjön. Jäklar vad han tog i när han galopperade! Han var riktigt fin! Härligt att han är så pigg! Och jag tycker också att han har blivit starkare sedan senast vi var i de trakterna.

När vi skrittade tillbaka genom skogen blev han spänd på några ställen, men han traskade ändå på bra och när vi kom ut på grusvägen hade han faktiskt lite bråttom och ville springa.
I skogen

Vid Valasjön


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar