Sidor

söndag 22 december 2019

Julförberedelser och ridtur

Idag har Magnus och jag ägnat oss åt lite julförberedelser. Vi har lagt revben i marinad och rullat och stekt en enorm mängd köttbullar samt slängt in skinkan i ugnen. Där gick hela förmiddagen och jag gick ut för att gå en runda med Selma. Magnus tog med Nelly till skogen.

Någon sol fick vi inte se idag heller, men det är ändå rätt behagligt ute, ca sex plusgrader och så gott som vindstilla.

När jag kom tillbaka tog jag in hästarna och gjorde i ordning Bosse för en ridtur. Han fick gå i Linneskogen idag. Han var rätt pigg och vaken i början. Sedan blev det tvärstopp när vi skulle passera Gamlens gård. Först mötte vi en person som var ute och gick och då stannade han så jag lät personen gå förbi och sedan fick Bosse gå framåt. Då fick han syn på ett gäng får och vände.

Jag fick vända tillbaka honom och försöka övertyga honom om att fåren inte var farliga. Då fick han syn på ett gäng getter och vände igen. Ny övertalningskampanj och jag fick fram honom. Då fick han syn på några hästar och vände för tredje gången. Men sedan fick jag fram honom och då gick han hela vägen förbi alla läskiga djur.

Vi red upp på Hagakullen och sedan ner och mot Linneskogen igen. Där galopperade vi på grusvägen och han var så himla fin i högergaloppen. Lugn, balanserad och rund. Så härligt att han redan har blivit så bra i galoppen! Det trodde jag skulle ta betydligt längre tid!

Han blev trött i backen upp mot Linneksogen, precis som Pelle blev sist jag red honom där. Den där backen verkar ta rätt hårt. Så han fick skritta resten av vägen upp där.

Upp i backen
Vi fortsatte tillbaka och det blev lite mer galopp på vägen mot Spekås. Idag var han inte lika överdrivet pigg som i förrgår utan han kändes helt rätt tempererad och det var så himla kul att rida honom! Kul också att jag fick honom att gå förbi alla läskigheter utan att jag behövde sitta av. 

När vi kom hem tog jag en massageborste och borstade honom med och det tyckte han var jättemysigt. Annars är han ju inte den som är så glad för att bli borstad, men han var så mysig och snäll!

Dagens runda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar