Sidor

onsdag 18 december 2019

Pigg Bosse

Bosse är så himla pigg nu! Kul, såklart, men han är lite väl yvig ibland.

Igår red jag honom i grushålan, Skattagårdsskogen och i egna skogen. Tanken var att han skulle få galoppera lite. Men i Skattagårdsskogen sprang vi på en älg. Bosse såg den inte, men kände den, så han blev lite spänd och därmed uteblev galoppen där. När vi sedan kom till egna skogen var han inte riktigt med på noterna när jag ville galoppera, men det blev några korta galopper i alla fall.

Idag har jag faktiskt fått se solen lite grann. Så härligt! Men när jag var ute och sprang med hundarna regnade det på oss en kort stund. När jag sedan gick ut för att rida var det uppehåll och solen såg ut att vara på väg igen.

Men precis när jag kom ut med Bosse så började det att regna igen. Det regnade horisontellt och Bosse ville knappt gå framåt.

Horisontellt regn med solen i bakgrunden
Fast rätt snabbt gick det över och solen tog överhanden. Så härligt!

Eftersom min sadelprovare skulle komma och kolla sadlarna hann jag inte riktigt med att rida någon längre runda, så jag red bara till Ryen och vände. Han var lika pigg idag. Han travade på fint och när vi vände blev han ännu piggare.

Han fick skritta lite, vilket han tyckte var tråkigt, så det blev lite trav tillbaka också. Det var lite svårt att hålla tempot nere och han slängde lite med huvudet. När vi kom i några backar fick han galoppera och då var faktiskt galoppen väldigt fin. Mycket mer balanserad än våra tidigare försök. Kanske är det lättare för honom när det lutar lite uppåt, då får han ju ta i lite mer. Så det blev en riktigt härlig tur!

Solen sken på oss!

Blå himmel!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar