Sidor

fredag 13 december 2019

Full fart mot ledigheten!

Ja, nu är jag här, sista "riktiga" arbetsdagen för detta år 2019! Så underbart! Igår var jag sista gången på jobbet för detta år och idag har jag suttit hemma och jobbat. Förra året var första gången jag tog en långledighet över julhelgerna och jag insåg att det är precis vad jag behöver när den mörkaste tiden på året är här.

Jag har varit grymt trött denna vecka. I måndags var jag helt borta, jag trodde faktiskt att jag skulle bli sjuk, men jag blev piggare och piggare ju längre veckan gick och idag vaknade jag kvart i fem av mig själv trots att jag kunde sova till kvart i sex eftersom jag jobbade hemifrån.

Veckan har gått grymt snabbt! Det har varit mötesfyllda dagar som har passerat snabbt, men jag har också fått gjort en hel del saker, så jag känner inte att jag ligger efter eller så.

I tisdags kväll var jag med båda hästarna i ridhuset. Bosse skritt och trav, jobbade mycket med volter och han kändes rätt fin. Pelle fick lite markarbete med travbommar och upphöjda galoppbommar. Han var också fin, men kändes lite trött på slutet.

I onsdags var jag återigen trött och kvällen tillbringades i soffan. Igår när jag kom hem och tog in hästarna förstod jag att Pelle inte var helt OK. Han gick in från hagen och åt onormalt långsamt. Han bajsade, så det var i alla fall ingen kolik på gång. När jag kom ut lite senare och skulle natta dem låg han ner. Han brukar aldrig ligga ner när jag kommer in i stallet, han reser sig alltid när han hör att jag kommer utanför.

Jag tempade honom och han låg på 39,4 grader. Han hade inte ätit upp maten i krubban och inte heller höet. Men han kissade och bajsade, så jag tänkte att jag inte kunde göra något, utan gick in och lade mig.

När jag kom ut i morse var han pigg igen, gnäggade när jag hade kommit halvvägs över gårdsplan och åt med god aptit. Tempen i morse låg på 37,4, så han var återigen normal. Skönt! Jag vill ju inte ha några skador eller sjukdomar nu, för nu ska jag ju rida ordentligt!

Jag gick in och åt frukost och satte mig vid datorn. Läste lite dokument, mail, fixade ärenden och lite annat. Selma gick komma in eftersom Nelly var iväg och jagade med Husse. Jag duschade henne och gjorde rent hennes öron så jag var ju ordentligt stygg vid henne. Därför fick hon lite lyx och ligga i soffan bredvid mig medans jag jobbade.

Finaste vovven!

Framåt eftermiddagen var jag klar med jobbet och gick ut för att rida Bosse. Sparade lite på Pelle eftersom han hade feber igår.

På måndag är det hela åtta veckor sedan min hovis var här. Det känns helt magiskt! Bosses framhovar är så fina! Inte en söm som sitter löst och hovarna har verkligen fått växa i fred. Bakhovarna har han slitit bra, men de glappar ändå inte, vilket de gjorde efter sju veckor förra omgången. Men nu sitter de perfekt!

De senaste dagarna har han också gått utan skoskydden i hagen och det har fungerat mycket bra! Det sparar ju så mycket tid för mig! På tisdag kommer hovis igen och skor om samt lägger på snösulor. Kanske kan det bli mer frisk hov ner mot skon nu.

Fina framhovar efter åtta veckor!

Även bakhovarna är fina nu!

Höger bak
Bosse var verkligen pigg idag! Vi red Linnarpsvägen bort mot Mute gärdsvägar. Han travade glatt på asfalten och sedan vidare in på grusvägen. När vi vände upp mot Hulegården blev han pigg och svängde med huvudet och blev lite lätt från marken. Jag hade planerat att låta honom falla in i galopp, men han var lite för pigg för det tyckte jag. Så vi travade på.

Egentligen ska han ju inte börja galoppera förrän året är slut, men nu har vi ju travat sedan i mitten på oktober och han känns väldigt fräsch. Så jag tänker att det är dags nu att börja ta kortare galopper ute och kanske ta något varv åt varje håll i ridhuset. Han är stark och fin nu!

Pigga killen!
Vad händer nästa vecka då?

Jo, jag kommer att jobba hemifrån under de mörka timmarna på dygnen och vara ute och tanka dagsljus när det är ljust ute. Det är helt fantastiskt att kunna ha ett sådant flexibelt jobb!

Måndag kväll ska Pelle och jag träna för Charlotte. Det blev ingen träning denna vecka pga lussefirande och det var väl bra eftersom Pelle ändå hade feber i torsdags. På tisdag blir det hovis för båda och på onsdag ska Pelle prova sadel. Så det blir en vecka med mycket på gång!

Det lär väl bli en hel del julförberedelser också, det börjar ju närma sig nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar