Sidor

torsdag 19 december 2019

Filmat dressyrpass med Pelle

Idag vaknade jag av mig själv klockan sex på morgonen. Jag hade planerat att ta med Pelle till ridhuset och filma med min Pixio Cameraman.

Hästarna fick frukost och jag gick sedan in och gjorde frukost själv. Sedan spenderade jag en stund i soffan innan det blev ljust ute och jag gick ut i stallet igen för att göra i ordning Pelle.

Jag testade nya padden under dressyrsadeln idag och jag tycker att den kändes mycket bra!

Vi skrittade bort till ridhuset och jag började ställa i ordning min videoutrustning. Det blev fel några gånger innan jag fick till det som jag ville och det var något tålamodsprövande. Men till sist lyckades jag och kunde börja rida.

Han var jättefin idag också, det tog som vanligt lite tid att få honom att jobba ordentligt i skritten, men så snart vi börjar trava blir han bättre både i formen och taktmässigt. Jag jobbade trav i lättridning först. Lite som vi jobbade när vi tränade för Charlotte, fyrkantsspåret växlat med volter och lite tempoväxlingar.

Sedan lite nedsittning i traven och så lite galopp. Jag blir fortsatt tokig på att jag faller ihop som jag gör i högergaloppen. Jag tycker att han blir lite yvig och försöker bromsa varpå jag blir hängande i innertygeln. Idag bytte han till och med till förvänd galopp på volten! Jag måste öva mer på det! Fattar inte varför det är så himla svårt!

Vänstergaloppen går mycket bättre och där blev han riktigt fin. Jag ser dock på filmen att högergaloppen inte ser riktigt lika hemsk ut som den känns, vilket ju är bra.

Jag var väldigt nöjd med honom idag. Jag tycker att det är bra att rida ett dressyrpass som första pass efter en träning. Då är det lättare att hitta tillbaka till den bra känslan som fanns under träningen.

När vi var klara och skulle vända kosan hemåt var det några ponnyer som hade lite spel utanför. Pelle tyckte att det var lite läskigt och började trumpeta, gå i passage och fällde upp svansen. Men jag manade på honom framåt och han lugnade snart ner sig. Av någon anledning kände jag mig helt trygg med honom. Inte som förr då han ville krypa ur skinnet och höll på att explodera. Kanske var det för att jag höll mig lugn som också han lugnade ner sig så snabbt...

Det visade sig i alla fall att filmen blev lyckad och jag roade mig med att jämföra hur det såg ut första gången jag filmade honom i mitten på juli. Vilken skillnad! Inte bara det att han numera är taktmässig i sina gångarter, utan jag såg ju vilken gräsmage han hade i somras. Haha, han ser verkligen tjock ut! Nu är gräsmagen borta och han är i mycket finare form! Kul att vi ändå har utvecklats så mycket på denna korta tid!

Här kommer lite sneak peek på filmen som jag håller på att försöka spara och ladda upp på Youtube!


Trav i juli, sommartjock!


Trav idag!


Galopp i juli, något stelt....


Galopp idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar