Sidor

onsdag 18 december 2019

Nya skor

Igår, efter åtta veckor sedan sist, var min hovis på besök igen. Jag kan verkligen inte fatta att Bosse behåller sina skor! Och nu går han till och med utan skoskydden! Detta har lett till att han har fått så himla fina hovar! Det visade sig att hans framhovar nästan är ovala i formen nu. Han är ju sned och vind överallt, så han är ju verkligen ingen lätt häst att sko. Lägg därtill att han står och krånglar en hel del också.

Jag såg även till att de fick snösulor på, så kom igen nu vintern! Kom hit och droppa av några decimeter snö, tack!

Före

Efter
Bosses framhovar är nu nästan helt fria från skador, detta endast efter två skoningar. Jag tror knappt att det är sant!

Denna gång har inte bakskorna börjat glappa heller, så de hade lätt kunnat gå några veckor till. Det var endast för att det är julhelger nästa vecka som jag valde att sko dem nu.

Bakhovarna före

Vänster bak efter
Höger bak efter
Bakhovarna var ju ännu trasigare än framhovarna, men de börjar faktiskt bli allt finare och jag hoppas att han någon gång till våren/sommaren kan ha hela bakhovar igen.

Även Pelles skor har suttit mycket bra. Det har varit bra grepp i dem också, så han har inte halkat nu på slutet, vilket han gjorde förra skoperioden. Även om skorna var slitna hade han också kunnat gå några veckor till. Kanske kan vi utöka till tio veckor nästa gång?

Pelle fram före
Pelle fram efter

Pelle bak före




Pelle bak efter
Dock var Pelle lite tjurig mot hovis och höll på att sparka honom några gånger, vilket är ett beteende som jag inte har sett hos honom förut! Han brukar ju vara så himla snäll och stå som ett ljus. Men det är något med denna hovis som irriterar honom av någon anledning. Jaja, de får fina skor, jag är nöjd med det i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar