Sidor

söndag 1 december 2019

Hästarna

Klockan hann bli halv två innan jag kom iväg med Pelle. Det tar ju tid när det ska broddas, å andra sidan behöver jag inte lägga så mycket tid på borstning då de har sina halstäcken på nu och inte blir smutsiga. De har också stalltäcken på sig så de får inga kissfläckar heller.

Pelle fick gå runt Linnarp och Obbhult. Lite trist nu när det är fruset och stenhårt överallt. Inte läge för galopp. Men Pelle fick trava lite på det hårda underlaget. Det ska ju vara bra för leder osv att trava på hårt underlag, men det är såklart viktigt att ta det lugnt till en början innan de är vara vid det.

När vi kom hem upptäckte jag att han hade tappat en brodd ur ena bakskon. Märkligt, jag skruvade ju åt alla brodd ordentligt. Men jaja, den försvann i alla fall.

Pelle skötte sig fint, han var lugn och fin och han travade på bra efter ett tag. Första traven är alltid lite halvhjärtad, han behöver trava några omgångar för att komma igång.

På väg

Vackra vyer med rimfrost
Efter Pelle var det Bosse och han skulle få gå ett litet skogspass. Eftersom grabbarna inte har några snösulor än (hoppas att Bosses skor ska hålla två veckor till) tog jag till ett gammalt trick som jag använde mycket när jag var yngre och aldrig hade några snösulor, nämligen fett i hovarna. Då använde jag vaselin och det funkade hyfsat ändå. Så länge snön var lite kall i alla fall. När det töade funkade det inte.

Jag hade inget vaselin så jag tog istället läderbalsam och tänkte att det nog var tillräckligt fett. Jag smorde in ordentligt så att det var ett rejält överflöd och hoppades på att det skulle funka.

Vi började skritta över stubbåkern och när vi kom ut på Obbhultvägen var Bosse styltfri. Det verkade funka!

Vi red bort mot grushålan och ner där, fortfarande inga styltor. Bosse var rätt pigg och han fick trava lite i snön.

På ett ställe upptäckte jag en öppnad grind som har varit stängd i flera år typ och jag har länge velat utforska den där vägen. Jag styrde in Bosse där och han var superpigg. Han ville bara trava!

Ett rådjur for ut ca 50 meter framför oss, men Bosse fortsatte trava. Han tittade såklart på rådjuret, men brydde sig inte nämnvärt om det. Det var en jättehärlig skogsväg och hur fin som helst, kul att hitta nya vägar sådär!

Jag hade som tur var slängt på reflexer både på mig och på Bosse och när vi närmade oss hemma så hade solen gått ned. Men snön gör ju att det inte blir lika mörkt som det har varit i grå-november detta år.

Det blev totalt sett en fin start på december. Nu känner jag mig lite sliten i kroppen, det har varit en intensiv vecka denna vecka med mycket aktivitet och jag har fått ihop närmare 160000 steg, trots att onsdagen blev en latmanskväll i soffan. Men imorgon har jag bokat spinning och jag har redan packat en liten påse för det. Ska bli så kul!

På väg ner i grushålan

På nya vägar

På väg hem

Kan användas till att undvika snöstyltor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar