Sidor

måndag 16 december 2019

Pannlampspanik och dressyrträning

Jag gjorde i ordning Pelle, blev tvungen att spola benen på honom då de var helt leriga, så det tog lite längre tid än vad jag hade tänkt och jag blev nästan lite sen till vår dressyrträning. På vägen dit mötte jag en annan pannlampsmänniska som var ute och sprang. Pelle tyckte att det var lite spännande och kunde inte riktigt avgöra vad det var, men han höll sig lugn och mötet gick bra.

Men när vi hade några minuter kvar till ridhuset började min pannlampa plötsligt att blinka och avisera att batteriet höll på att ta slut. Skit också! Jag ringde Magnus, men han var inte i närheten så han kunde inte komma med en annan lampa till mig.

Jaja, bara till att stänga av pannalampan och gå in i ridhuset för att träna lite dressyr.

Pelle var jättefin idag! Han var lite tveksam till en vit ponny som blev tömkörd. Dessa vita ponnyer, att de kan vara så läskiga :). Men han lugnade snabbt ner sig och började jobba.

Idag jobbade vi med fyrkantsspåret och volter. På långsidorna fick jag göra lite tempoväxlingar och öka traven, vilket gick bättre och bättre. Han jobbade på bra i volterna och spårar rätt bra nu. Jag börjar få lite koll på de där inner- och ytterskänklarna och bogarna hit och dit.

Galoppen kändes dock lite hej och hå. Kändes lite springigt och okontrollerat. Men Charlotte tyckte att han blivit mycket bättre i galoppen också och att han spårar bra där. Det är dock jag som får problem i galoppen. Har svårt att slappna av och få kroppskontroll, men jag jobbar på och det blir bättre och bättre.

Som avslutning red jag lite serpentiner i trav. De gick mycket bättre än förra gången. Han var jättefin och jag hade bättre koll kändes det som.

Överlag tyckte jag att han var både fin och hade bra energi. Han blev inte alls så trött som han har blivit de senaste dagarna när jag har ridit honom, så det var ju kul! Kul också att vi utvecklas mer och mer för varje träning!

När vi sedan skulle hem valde jag att gå eftersom jag inte visste hur länge pannlampan skulle lysa. Men jag chansade och tände den. Den lös rätt svagt, men den lös. Jag kollade appen och såg att det bara var 5% kvar. Jag gick så snabbt jag orkade och otroligt nog hade vi ljus hela vägen! Så gött! Det blir ju rätt mörkt här på landet där det inte finns några gatlyktor!

Inte mycket batteri kvar på bästa pannlampan!
När vi kom hem var Pelle riktigt trött! Ögonen hängde rätt långt ner på honom och han stod och gäspade.

Trötthäst

Gäsp!
Ja, han jobbade på bra idag, så det var inte så konstigt att han var trött, bästa hästen! Men han piggnade till när jag kom med morötter till honom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar