lördag 10 mars 2018

Stallfix

Lördag idag och jag är fortfarande inte 100% återställd. Den susiga känslan i huvudet sitter kvar, men jag har definitivt mer energi och ork i kroppen. Stallsysslorna kändes som vanlig i morse och var ingen större ansträngning. Egentligen borde jag kanske vila lite till, men vet ni vad? Jag är så jävla LESS på att ligga i soffan, så nu får det vara nog!

Förmiddagen ägnades ute i stallet, men utan hästar denna gång. Det var istället lite saker som behövde fixas. Det verkar som om Magnus (det var han som såg den) har hittat orsaken till Bosses skrapsår vid ögat från förra helgen, nämligen:

Trasigt lamp"glas".
Jag såg det inte och hade inte en tanke på att han skulle ha lyckats nå lampan som sitter utanför boxen och på "fel" sida av takbjälken. Men så måste det nog vara!

Lampans placering
I samråd med mig satte nämligen elektrikerna lamporna så att hästarna inte skulle kunna nå dem och vi vände och vred fram och tillbaka hur de skulle placeras. Det verkade osannolikt att någon häst skulle kunna komma åt lamporna där de sitter nu. Men så är ju Bosse rätt osannolik emellanåt. Vad fasen skulle han slänga ut huvudet just där för????

I alla fall så fick jag lossa de där skydden, vilket var väldigt smidigt och enkelt, tejpa för det hål som har blivit och sedan vände jag den trasiga, övertejpade änden uppåt istället så att han inte ska komma åt just den sidan igen. Såhär fint blev det:

Lagat och lappat
Sedan var det så ÄNTLIGEN dags för att få färdigt den sista boxen i stallet. Den med en dörr i hörnet. Som skulle ha spikats igen när vi gjorde i ordning stallet för nästan tio år sedan, men som aldrig har blivit av.

Dörren i hörnet
Jag har som tur är världens bäste sambo som hjälpte mig. Jag var mest arbetsledare. Det var inget komplicerat jobb egentligen. Vi lätt den gamla dörren hänga kvar och sedan reglade vi upp så att det gick att spika dit bräder som stänger igen hålet.

Reglat och nya brädor på gång
Jag passade även på att sanera lite i sadelkammaren. Jag packade ihop grejer som jag aldrig använder för att få loss lite mer plats till det som används istället. Och så dammsög jag bort lite damm och bös som har släpats in i vinter. Så nu är där fräscht och fint igen.

Jag är mycket nöjd med hur det blev med den igenspikade dörren:

Klart!
Nu är det bara till att vänta tills här blir målarväder så ska jag måla färdigt den där väggen och även den sista väggen på sadelkammaren som jag inte har fått tummen ur till att måla klart än. Tur att man har något projekt att se fram emot i sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar