Sidor

tisdag 27 mars 2018

Skit-dag!

Idag är det inte mycket som har gått rätt för mig! Jag har sovit dåligt och vaknade trött som attan. Dessutom snöade det ute. Just som snön hade börjat försvinna. Så jäkla seg vinter i år!

På väg till jobbet höll jag på att somna för att jag var så trött.På jobbet var jag jättetrött. Och när jag kom hem från jobbet vill jag bara gå och lägga mig och sova.

Men jag la mig på soffan och vilade lite men kunde inte riktigt komma till ro och somna så jag tänkte att det var bättre att gå ut och motionera Bosse lite.

När jag fick ut honom på gången såg jag att han hade tappat höger framsko. Jäkla skit också! Han hade ju faktiskt trots snösulorna haft på sig skorna i en och halv skoperiod nu och just den hoven började bli hel.

Nu är vi alltså tillbaka på ruta ett igen. Hoven är trasig och det finns inte mycket att sätta nya söm i. Så himla tråkigt!

Men jag beslutade mig ändå för att rida bort till ridhuset för att få ett bra träningspass med honom.

Idag var han väldigt pigg och vill helst bara springa fram till ridhuset. Och när vi kom in i ridhuset var han väldigt pigg och slängde med huvudet. Han lugnade ner sig lite efter ett tag blev bättre.

Jag red honom i skritt och trav och det gick ganska bra men när jag skulle försöka få honom att galoppera blev han tjurig och vill inte alls gå fram. Försökte ett flertal gånger att få honom i galopp men det var helt omöjligt. Jag blev lite irriterad på honom för jag vet att han vet vad galopp skänkel betyder och han är egentligen bara tjurig. Ja jag någon gång ska väl det gå över, men idag var inte den dagen.

Det var gansk trist känsla så inget kul träningspass. 

När vi skulle skritta hem var det rätt halt ute. Jag hade inte skruvat i några broddar, då jag trodde att det var barmark där det var plogat, men det var det inte. Jag försökte få honom till att gå i kanten där det var snö, men han skulle tvunget skygga för diverse grejer.

Plötsligt hör jag att det kommer en bil bakom oss i rätt hög fart, Bosse blir rädd för något i kombination med rasslet av bildäcken på isen och vänder och springer mot bilen. Idioten i bilen fortsätter mot oss och jag blir tvungen att sätta upp handen i luften som stopptecken samt skrika ”STANNA” för människan tänkte uppenbarligen köra rakt på oss!

Till sist började han bromsa, men då var det ju halt, så det tog ett tag innan han fick stopp på bilen. Då var han bara någon meter ifrån oss! Jag fick vänt Bosse åt rätt håll, då börjar idioten köra igen och jag fick återigen visa stopptecken. Detta är en mycket smal väg så jag fattar inte hur han trodde att han skulle kunna passera oss där. Till sist trillade poletten ner, han stod still tills jag fick in Bosse på säker mark med lite utrymme och vinkade förbi honom. Då körde han asfort förbi varpå Bosse blev rädd eftersom isen knastrade och höll på att kasta sig åt fanders. Det struntade idioten i utan körde bara på. Jag blev så jäkla arg! Hur kan man vara så fruktansvärt respektlös mot andra??? Och vill man verkligen riskera att få 700 kg häst över bilen???

Jaja, vi överlevde! Men sedan höll Bosse på och fjantade hela vägen hem. Var ”rädd” för saker som han aldrig bryr sig om annars och kunde inte skritta normalt. Suck!

Bara jäkelskap, hela dagen lång!

Men det hände faktiskt EN bra grej. När jag kom hem upptäckte jag till min stora glädje att Garminklockan har börjat uppdatera via Blåtanden. Den har varit helt död och påstått att telefonen inte har varit ansluten i flera dagar. Jag har hunnit börja fundera på om jag ska köpa en ny. Men nu slipper jag det!

Såhär ser mina två senaste dagar och nätter ut:



Det håller inte att sova endast sju timmar eller mindre, nu MÅSTE jag få en god natts sömn! God natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar