lördag 30 juni 2018

Nya skor!

Det här inlägget har jag glömt att skriva:). I torsdags var min kära hovis här och skodde mina pållar. Bosses skor var det ju katastofvarning på. Även bakskorna hade börjat glappa lite nu och höger framsko var ju borta och den hoven var rätt fläkt. Som tur var så hade han ju haft den på sig länge så att det hade hunnit växa ut mycket hov så det fanns att ta på.

Jag tog in hästarna en timme innan hovis skulle dyka upp så att de fick slappa lite och när vi kom ut i stallet sov båda två... Pelle reste sig upp först och såg väldigt stel ut. Han ville inte sätta ner höger bakhov och hade svårt för att stå när hon skodde honom fram, han ville bara lägga sig på henne hela tiden. Innan vi tog bakskorna gick jag ut en kort runda med honom för att han skulle gå igång och det hjälpte faktiskt. När vi kom tillbaka kunde han stå på båda bakbenen och skoningen gick jättebra. Skönt!

Pelle hade kunnat gå några veckor till, men han fick nya skor, då vi lade om dem senaste skoningen.

Bosse fick nya skor runt om. Han hade slitit bakskorna bra också. Alla hovar hade växt fint så det fanns en hel del hov att verka. Trots att han hade fläkt höger framhov så mycket gick det bra att sätta sömmen och det blev fler söm än på väldigt länge! Och vänsterhoven har fått växa utan skotapp sedan i januari, så det var riktigt fin jämfört med hur det brukar se ut!

Vi bestämde att hon ska komma tillbaka om 4,5 veckor och sko Caddan som vi hoppade över denna gång, då hennes skor endast har suttit i fyra veckor och ser jättefina ut. Då passar vi på att sko om Bosse också så att han får större chans att behålla skorna på och därmed behålla hovarna fina.

Skorna började ju bli väldigt slitna redan efter fem veckor senast, så det känns bra att jobba lite förebyggande. Så blir det lagom att sko Pelle efter åtta veckor räknat från nu. Han hade lätt kunnat gå 1-2 veckor till nu, eftersom hans skor satt jättefint.


Bosses framhovar ser faktiskt helt ok ut!

Vänster bak ser fin ut!

Häger bak börjar också växa till sig!

Bosses slitna framskor.

Inte mycket kvar i tån!

Välslitna!

Bakskorna

Även bakskorna var rejält slitna

Inte mycket kvar här
Det var i alla fall skönt att få på nya skor så att man kan rida som vanligt igen. Jag hoppas att de sitter lika bra denna gång så att Bosse får chans att växa till sina hovar ordentligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar