Sidor

tisdag 19 juni 2018

Idag: Lång uteritt!

Idag hade jag lovat Isabella att vi skulle rida en lite längre tur så vi tog Bosse och Caddan och drog iväg. Jag hade kollat en väg, men den var avspärrad pga kor på bete. Kor som förra året var rätt folkilskna, så dem ville jag inte möta, utan valde en annan väg hem än den jag tänkt från början.

Vi red upp till Ryen, passerade den "livsfarliga" grinden. Jag hoppade av Bosse för att öppna den och det tog lite tid innan jag ens kom fram till den så att jag kunde öppna den för han var så "rädd" för den. Caddan krånglade också lite så Isabella hoppade av och stängde grinden.

Sedan skulle jag sitta upp på Bosse. Lättare sagt än gjort. Det fanns stenar och upphöjningar att sitta upp från, men den jädrans hästen ville ju inte stå tillräckligt nära. Och när han stod tillräckligt nära skulle han tvunget svänga ut bakdelen så att jag inte nådde honom. Åh, vad tröttsamt! Så det tog ett tag innan jag kom upp och då var jag rejält svettig!

Men sedan kunde vi fortsätta upp genom skogen igen. Bort till Bexells stenar. Inga bilar på parkeringen, bara vi i skogen, så härligt!

Det blev en hel del trav och galopp. Vid första galoppen låg Caddan lite före och drog iväg. Bosse blev förvånad och kunde inte hänga på:). Men när vi galopperade nästa gång vid Valasjön kompenserade han genom att dra iväg ordentligt! Han är ju så rolig!

De enda vi mötte var ett gäng löpare som, modigt nog, sprang förbi oss. Bosse var lite tveksam till dem, men accepterade att de sprang förbi medan vi stod still.

Vi avslutade med att skritta hem längs asfaltsvägen. Fast båda hästarna ville helst springa hem. De var minsann inte trötta! Inte förrän vi  ställde dem på stallgången, då ville de nästan lägga sig ner:). Och Bella och jag kände oss som två gamla hjulbenta cowboys efter ett par timmar i sadeln.

Det var grymt kul att få rida denna runda tillsammans! Så kul med sällskap! Och Bella är så cool också och hon har bra kontroll på sin häst, så jag behöver inte oroa mig för att det ska hända något. Så det känns väldigt bra och kul att ha henne här i stallet!


Fina Bosse i lördags!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar