Sidor

måndag 25 juni 2018

Skogsrunda

Idag fick hästarna vila och jag tog istället med mig Selma till skogen för en liten promenad.

 Vi tog en stig som går ner mot Björkasjö. Jag rekade lite för att kolla ifall det går att rida på den stigen. Det gick rätt bra en lång bit av stigen men efter ett tag kom vi fram till ett surhål med en spång. Det var mosse på båda sidor om spången så det går inte att passera till häst. Jag tror knappast heller att Bosse skulle gå på spången utan att hoppa ner i mossen.

Det var ju så typiskt för det hade varit en jättefin runda att rida. Men nu är det som det är och jag får helt enkelt njuta av den där rundan till fots istället.

Promenaden gick iallafall bra Selma tyckte det var roligt att få komma ut i skogen igen. Vädret var härligt varmt och det var vindstilla vi fick även lite sol på oss. Vi fick se en grävling, en hare och en ekorre på vår runda.





Det blev närmare 6 km och vi var ute nästan 1 timme. När vi kom tillbaka till bilen fick Selma vatten som jag hade med mig. Och medan hon drack såg jag hur det bara kryllade av fästingar i hennes korta päls. Så jäkla äckligt! Jag hatar de där jävla fästingarna!

Så när vi kom hem slänger jag in henne i duschen och tvätta av henne ordentligt. Hon tyckte det var skönt och få bli lite avsvalkad efter promenaden. Likförbaskat hittade jag flera fästingar efteråt. Så jag passade på att droppa lite frontline i nacken på henne så att fästingarna ska försvinna.

Därefter vattnade vi allting i trädgården och växthuset och sedan gick vi och kollade hästarna. De såg pugga och fräscha ut och Bosses skor sitter kvar! Bara två dagar kvar till hovis kommer nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar