Sidor

tisdag 26 juni 2018

Ztable

Att registrera träningspass är ju något som jag har gjort för egen del i väldigt många år. Någonstans i slutet av 2010 började jag registrera mina träningspass och annat i Shapelink via Runners World och det är något jag har fortsatt med.

Dock har jag inte varit så duktig på att registrera mina ridpass. Det har liksom inte funnits något bra verktyg. För meningen med att registrera saker är ju att kunna analysera dem senare och se hur man har utvecklats över tid.

Men förra året hittade jag en app som heter Ztable och jag gillade det jag såg. Jag testade några andra också, men på det hela taget tyckte jag att de var rätt dåliga med avseende på analysmöjligheter. Så jag registrerade lite på Ztable och sedan tappade jag intresset.

MEN, så upptäckte jag att Ztable har utvecklat sin app så att jag numera kan gå in och analysera den information jag har registrerat. Jag kan lägga upp olika hästar som jag registrerar pass på. Jag kan se hur många pass av varje kategori (t.ex. hoppning, dressyr, uteritt) som jag har gjort, hur ridkänslan över tid har varit, hur mycket tid osv. Riktigt bra faktiskt!

Det går också att lägga till veterinärbesök, behandlingar och hovslagarbesök. Det jag saknar där är att kunna ställa in planerade besök med påminnelsefunktion. Det hade varit riktigt nice!

Så nu är det ju kul att registrera igen! Det som är mindre kul är att jag inte har registrerat något sedan februari, så nu får jag in och kolla i bloggen (för där skriver jag om alla ridpass) och lägga in i efterhand. Det lär ju ta ett tag, men sedan finns det där!

Det finns en social funktion där man kan följa andra, men det har jag inte utforskat så mycket än. Det hade varit praktiskt

Dessutom finns det en massa övningar med tillhörande filmer som jag kan inspireras av. Så nu tycker jag att den där appen faktiskt är riktigt bra! Den är gratis också, vilket är mycket bra, även om jag skulle kunna tänka mig att betala en mindre summa för att kunna följa min och hästarnas utveckling!

Det jag saknar är att kunna lägga upp mitt stall och på så sätt kunna hantera mina hyresgäster, skicka meddelanden om olika saker t.ex. Jag saknar också möjligheten att registrera pass direkt via mobilen som man t.ex. kan göra i Equilab.

Men annars kan jag rekommendera denna app! (obs, ej betalt sammarbete)

Såhär ser det ut i appen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar